Βαρυμπόμπη φωτιά τώρα: 6 άτομα στο Σισμανόγλειο

Εξι άνθρωποι από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη μεταφέρθηκαν στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο. Και οι έξι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Την ίδια ώρα, ένας πυροσβέστης διακομίστηκε με δύσπνοια στο 251 ΣΝΑ. Σε κατάσταση μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας το ΕΚΑΒ: Στην περιοχή βρίσκονται μια Κινητή Ιατρική Μονάδα, 1 μηχανή, 1 όχημα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) και 9 ασθενοφόρα. Σε πλήρη ετοιμότητα οι

υγειονομικές δομές της περιοχής.

Η φωτιά στην Βαρυμπόμπη συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά της. Σπίτια και αυτοκίνητα έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ έχουν εκκενωθεί Θρακομακεδόνες, Ανω Βαρυμπόμπη, Αδάμες, Μορτερό, Φασίδερη.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι. Εκεί, ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βαρυμπόμπη και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι μεγαλύτερες εκ των οποίων στην Εύβοια, στη Μεσσηνία και στην Κω. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όλα τα διαθέσιμα μέσα και οι δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη στα πολλαπλά μέτωπα. Ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη των πυρκαγιών. Αυτές τις δύσκολες ώρες προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Βαρυμπόμπη: Διεκόπη ξανά η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό στο τμήμα Καπανδρίτι – Λυκόβρυση

Την ολική διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα Καπανδρίτι – Λυκόβρυση και στα δυο ρεύματα, λόγω φωτιάς στο ύψος της Βαρυμπόμπης, διέταξε η τροχαία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Οδός. Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Πύρνας (Λυκόβρυσης), ενώ αντίστοιχα οι κινούμενοι προς Αθήνα θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Ημικόμβο Καπανδριτίου.

Η Νέα Οδός σημειώνει πως έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση της πυρόσβεσης. Από τη διοίκηση της Νέας Οδού, ευχαριστούν για την κατανόηση και παρακαλούν τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.

Το μεσημέρι η αστυνομία ανακοίνωσε τη διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς πέριξ της Βαρυμπόμπης, στην Ερυθραία, ενώ ένα τέταρτο πριν από τις 16.00 διεκόπη η κίνηση της Εθνική Οδού στο ύψος του Αγίου Στεφάνου προς Πειραιά και της Λυκόβρυσης προς Λαμία. Η διέλευση των οχημάτων αποκαταστάθηκε 20 λεπτά μετά τις 17.00 και στα δύο ρεύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα