Β. Θάνου: Κανένα θέμα φορολογίας της εκκλησιαστικής περιουσίας

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο είχε σήμερα το πρωί η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, η οποία εξήγησε στον Μακαριώτατο πως «η υπηρεσιακή κυβέρνηση ουδέποτε έθεσε θέμα φορολογίας της εκκλησιαστικής περιουσίας, καθώς δεν είναι στις αρμοδιότητές της».

«Είναι χαρά και τιμή μου, θεώρησα ότι έπρεπε να πάρω και τις ευχές της Εκκλησίας, οι οποίες θα βοηθήσουν, οπωσδήποτε, αυτό έργο, το βαρύ, το οποίο επωμιστήκαμε. Ωστόσο, αν και η επίσκεψή μου στον Μακαριώτατο είναι

εθιμοτυπική και είχε προγραμματιστεί ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων μου, θα ήθελα, δεδομένης της ευκαιρίας, να διευκρινίσω ότι ουδέποτε από την κυβέρνησή μας τέθηκε θέμα φορολόγησης γενικότερα και ειδικότερα της εκκλησιαστικής περιουσίας», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Θάνου.

Η πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο ζήτημα του μεταναστευτικού, για το οποίο υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έδωσε όλες τις δυνάμεις της, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση για την αποσυμφόρηση των νησιών που είχαν το μεγαλύτερο πρόβλημα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα