Β’ γύρος εκλογές ΠΑΣΟΚ: «Περίμενα ότι θα έχουμε ξεσηκώσει περισσότερο κόσμο»
Για τις απόψεις της για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το κόμμα μίλησε η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία δεν κατάφερε να βρεθεί στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Η κ. Διαμαντοπούλου μιλώντας στην εκπομπή ΚΕΝΤΡΟ του ΕΡΤNews με τον Γιώργο Κουβαρά αναγνώρισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα του α’ γύρου δεν ήταν αυτό που η ίδια προσδοκούσε, δηλώνοντας: «Δεν είναι το αποτέλεσμα που θα ήθελα, προφανώς αφού κατέβηκα στις εκλογές.
Παράλληλα, επεσήμανε τις διαφορές στην απήχηση του κόμματος σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, σημειώνοντας ότι υπήρχε διαφοροποίηση μεταξύ κέντρου και επαρχίας. «Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο θα πρέπει να εξεταστεί πια με διαφορετικούς τρόπους την επόμενη μέρα», είπε.
Νέα ανθρωπογεωγραφία και προκλήσειςΣτο πλαίσιο της εκλογικής αναμέτρησης, η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε την αλλαγή της πολιτικής ανθρωπογεωγραφίας του ΠΑΣΟΚ, με νέες προσθήκες και συμμετοχές στο κόμμα: «Μετά την ήττα στον πρώτο γύρο, έχουμε μια διαφορετική ανθρωπογεωγραφία. Έχουν έρθει άνθρωποι που μας προσέγγισαν. Είδαμε χιλιάδες νέα μέλη και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης». Επιπλέον, σημείωσε πως η πρόκληση για το κόμμα είναι να διατηρήσει αυτή τη δυναμική και να οργανώσει το μέλλον του, ώστε οι νέοι αυτοί συμμετέχοντες να παραμείνουν ενεργοί: «Αυτός ο κόσμος είναι το στοίχημα. Πρέπει να μην τον ξεχάσουμε και να οργανώσουμε έτσι την επόμενη μέρα, ώστε αυτή η νέα ανθρωπογεωγραφία να μπορεί να συμμετέχει».
Το πολιτικό ύφος και οι προτεραιότητεςΗ κ. Διαμαντοπούλου σχολίασε επίσης τις προσεγγίσεις της κατά την προεκλογική περίοδο, εξηγώντας ότι προτίμησε να απευθυνθεί σε συγκεκριμένο ακροατήριο και να παρουσιάσει νέες πολιτικές ιδέες. «Μίλησα με όρους 21ου αιώνα, έβαλα πολλά νέα ζητήματα και για την πολιτική και για τους στόχους που πρέπει να έχει η χώρα. Πιστεύω ότι η χώρα μιζεριάζει», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε δε ότι απευθύνθηκε σε ανθρώπους που αναζητούν ρεαλισμό και αλλαγή, χωρίς να επηρεάζονται από φωνές και συνθήματα: «Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θέλουν η χώρα να πάει μπροστά και καταλαβαίνουν τις δυσκολίες». Σχολιάζοντας την ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ, η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι το κόμμα του 2024 πρέπει να αποκτήσει μια διακριτή και ισχυρή ταυτότητα, η οποία θα αναγνωρίζεται από την κοινωνία και θα συμμετέχει ενεργά στον δημόσιο διάλογο. «Η ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν είναι ισχυρή και νομίζω ότι όλοι μας θα παλέψουμε, πρώτον, για να έχει μια πολύ διακριτή και πολύ ισχυρή ταυτότητα».
Για τις επαναληπτικές εκλογές της προεδρίας του κόμματος, τόνισε ότι κάθε πολίτης θα πρέπει να αξιολογήσει τους υποψήφιους και τις θέσεις τους, με βάση τα όνειρα και τις αξίες που μοιράζονται. «Οι πολίτες μπορούν να αξιολογήσουν και τους δύο υποψηφίους και να ψηφίσουν με βάση τι νομίζουν ότι είναι πιο κοντά σε αυτό που μαζί ονειρευτήκαμε». Τέλος, η κ. Διαμαντοπούλου υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες, επισημαίνοντας πως η δύναμη του ΠΑΣΟΚ εξαρτάται από την ενεργή συμμετοχή των πολιτών: «Η συμμετοχή τους θα είναι δύναμη. Δηλαδή εγώ πιστεύω ότι με κάθε τρόπο θα ήθελα να τους πω πάμε κάλπες ξανά». Η Άννα Διαμαντοπούλου έκλεισε με ένα μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας για την αλλαγή του ΠΑΣΟΚ προς μια νέα, ανανεωμένη πορεία, με στόχο την ενίσχυση της πολιτικής ταυτότητας του κόμματος και την προσέλκυση νέων δυνάμεων.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Οι πρώτες ενδείξεις για την αιτία θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ: «Πληροφορίες λένε ότι υπήρχαν δύο ποτήρια στο τραπέζι»
- Τζορτζ Μπάλντοκ: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον θάνατό του – Ηταν νεκρός για τουλάχιστον 5 ώρες
- «Τραντάζεται το σπίτι. Γίνεται κατακλυσμός» – Ελληνοκύπρια στο Ορλάντο μιλά στο EΡΤΝews για τον τυφώνα Μίλτον που είναι σε εξέλιξη
- Τα πιο μολυσμένα από φυτοφάρμακα φρούτα και λαχανικά – «Όταν η δόση είναι μεγάλη, αρχίζουν και εισχωρούν τα υπολείμματα στον καρπό»
- Οδηγίες για τον β’ γύρο εκλογών Προέδρου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι
- Τηλεθέαση: Grand Hotel και ViΠ πήραν τους τηλεθεατές...
- Τζορτζ Μπάλντοκ: Σοκ και ερωτήματα για τον ξαφνικό χαμό του ποδοσφαιριστή – Το επικρατέστερο σενάριο για την αιτία θανάτου
- Πέθανε ο ηθοποιός Λευτέρης Παπαμιχαήλ
- Δημήτρης Κουρούμπαλης: Είχα φοβία για πολλά χρόνια, έκανα ασκήσεις απώλειας για να διαχειριστώ τον θάνατο του σκύλου μου
- Τυφώνας «Μίλτον»: Viral ο «υπολοχαγός Νταν» που αρνήθηκε να φύγει και κοιμήθηκε στη βάρκα του
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Attiki Press
- Ζώδια σήμερα 10/10: Προβλέψεις για την Πέμπτη
- Τζορτζ Μπάλντοκ καταγωγή: Η Ελληνίδα γιαγιά, τα αδέλφια και οι ευτυχισμένες στιγμές με την οικογένειά του
- Τουρκία – Ισραήλ: Κατζ κατά Ερντογάν
- ΔΕΗ: Συνεργασία με το Project Paralies για τον καθαρισμό και την προστασία 50 ελληνικών παραλιών
- Τροχαίο δυστύχημα στην ΕΟ Θεσσαλονίκης-Καβάλας
- Β’ γύρος εκλογές ΠΑΣΟΚ: «Περίμενα ότι θα έχουμε ξεσηκώσει περισσότερο κόσμο»
- Θάνατος Μπάλντοκ: Νεκρός στην πισίνα για τουλάχιστον 5 ώρες
- Εξώδικο Κασσελάκη: “Αν δεν το πάρει πίσω, δεν έχω να πω τίποτα μαζί του”
- Μητσοτάκης Κροατία: Συνάντηση με Ζελένσκι
- Περιφέρεια Αττικής: Δυναμικό “παρών” στην Ημερίδα για τον Καρκίνο του Μαστού

- Τελευταία Νέα Attiki Press
- Β’ γύρος εκλογές ΠΑΣΟΚ: «Περίμενα ότι θα έχουμε ξεσηκώσει περισσότερο κόσμο»
- Μητσοτάκης Κροατία: Συνάντηση με Ζελένσκι
- Περιφέρεια Αττικής: Δυναμικό “παρών” στην Ημερίδα για τον Καρκίνο του Μαστού
- Εξώδικο Κασσελάκη: “Αν δεν το πάρει πίσω, δεν έχω να πω τίποτα μαζί του”
- Τουρκία – Ισραήλ: Κατζ κατά Ερντογάν
- Τροχαίο δυστύχημα στην ΕΟ Θεσσαλονίκης-Καβάλας
- Θάνατος Μπάλντοκ: Νεκρός στην πισίνα για τουλάχιστον 5 ώρες
- ΔΕΗ: Συνεργασία με το Project Paralies για τον καθαρισμό και την προστασία 50 ελληνικών παραλιών
- Τζορτζ Μπάλντοκ καταγωγή: Η Ελληνίδα γιαγιά, τα αδέλφια και οι ευτυχισμένες στιγμές με την οικογένειά του
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Στο έλεος του κυκλώνα Μίλτον η Φλόριδα: Φόβοι για πολλούς νεκρούς
- Λίστα Fortune με τις 100 καλύτερες εταιρείες για να εργάζεται κάποιος στην Ευρώπη -Ποιες είναι στην Ελλάδα
- Γαλλία: Σήμερα το πρώτο κρίσιμο τεστ για τον Μπαρνιέ -Παρουσιάζει τον προϋπολογισμό για τη μείωση του ελλείμματος
- Ελληνες της Φλόριντα για τον τυφώνα Μίλτον - «Τραντάζεται το σπίτι, γίνεται κατακλυσμός»
- Baker, Jumper, Hassabis Win 2024 Nobel Prize in Chemistry
- Τυφώνας Milton: Έλληνες περιγράφουν την καταιγίδα όπως την έζησαν
- Πτώση ασανσέρ στο ΑΠΘ – Έλεγχος από πραγματογνώμονα και κλιμάκιο τεχνικών
- To μπόνους στην οικοδομή στην Ολομέλεια του ΣτΕ – Σε θέσεις μάχης οι εμπλεκόμενοι