Τζαμί στην Αθήνα χωρίς μιναρέ η ελληνική απόφαση

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την ανέγερση χώρου λατρείας για τους μουσουλμάνους της Αθήνας καθώς με εντολή Σαμαρά και όπως αναφέρει με σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», το μόνο που απομένει για την ανέγερση του τζαμιού είναι η δημοπράτηση του έργου από το Υπουργείου Μεταφορών.

Το κόστος του μουσουλμανικού τεμένους, χωρητικότητας 350 ατόμων, θα ξεπεράσει μάλλον τα 846.000 ευρώ, ενώ από το νέο κτίσμα δεν θα έχει τους παραδοσιακούς μιναρέδες,

καθώς το αρχιτεκτονικό γραφείο του Αλέξανδρου Τομπάζη που έχει αναλάβει το έργο, έκρινε ότι η κατασκευή ενός μιναρέ δεν έδενε αρμονικά με το περιβάλλον.

Η απόφαση για την υλοποίηση του τζαμιού είχε παρθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο και ο Αρχιεπίσκοπος στην περιοχή του οποίου θα ανεγερθεί το μουσουλμανικό τζαμί είχε ταχθεί υπέρ της κατασκευής του στο πλαίσιο του σεβασμού όλων των θρησκευτικών ελευθεριών.

Η τουρκική πλευρά για να επισπεύσει το έργο είχε διαμηνύσει μέσω του ίδιου του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, να πληρώσουν εκείνοι για την οικοδόμηση του τεμένους. Μια απόφαση κατά της οποίας τάχθηκαν οι μουσουλμανικές ενώσεις της Αθήνας, υπογραμμίζοντας ότι το έργο είναι υπόθεση της ελληνικής πολιτείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα