«Τσουνάμι» λουκέτων στην ελληνική αγορά

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Κατακρημνίζεται η Ελληνική επιχειρηματικότητα μέρα με την ημέρα, τα λουκέτα στην αγορά έχουν πάρει την μορφή «τσουνάμι». Ενδεικτικό της κατάστασης είναι οτι από την αρχή της χρονιάς μέχρι και τις 30 Ιουνίου λουκέτο έβαλαν 459 επιχειρήσεις. Καθημερινά αποχαιρετούσαν την αγορά 2,5 βιοτεχνικές επιχειρήσεις κατά μέσο όρο μόνο στην Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την έρευνα του Βιοτεχνικού

Επιμελητηρίου.

Είναι γεγονός ότι η Ελληνική αγορά αιμορραγεί, η κατάσταση είναι τραγική. Εκατοντάδες, χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν βρεθεί εκτεθειμένοι στην ανεργία, μετά τα απανωτά λουκέτα. Ωστόσο αντί για κρατική μέριμνα και έστω μια ενδεικτική προσπάθεια στήριξης του επιχειρηματικού κόσμου, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να υπερφορολογεί καταστήματα και επιχειρήσεις.

Απελπισμένοι εργοδότες και εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν μια καθημερινότητα εχθρική, με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε ρόλο «εκτελεστή» των ήδη μειωμένων εισοδημάτων τους, με αποτέλεσμα τον «εργασιακό θάνατο».

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ και Α΄ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Π. Παπαδόπουλος τονίζει: «Η αρνητική κατάσταση που επικρατεί στο μικρομεσαίο επιχειρείν, μεταφράζεται μέσα από τις εγγραφές και διαγραφές των βιοτεχνιών της Θεσσαλονίκης.

Η αιμορραγία στον επιχειρηματικό κόσμο συνεχίζεται, η ιδιωτική πρωτοβουλία βυθίζεται και οι ιθύνοντες σφυρίζουν αδιάφορα, μετατοπίζοντας το δημόσιο διάλογο σε άλλα ζητήματα, ήσσονος σημασίας στην παρούσα περίοδο. Η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης με την ανελέητη φορολαίλαπα και την ανυπαρξία σχεδιασμού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, καταστρέφει την επιχειρηματικότητα, έχει αρνητικές επιπτώσεις σε κάθε εργαζόμενο, στρεβλώνει τη λειτουργία της αγοράς και οδηγεί σε αδιέξοδο και τις υγιείς επιχειρήσεις»

Με βάση τα στοιχεία που ήρθαν στην δημοσιότητα ασύμφορες κρίθηκαν 314 επιχειρήσεις, ενώ τέσσερις οδηγήθηκαν σε πτώχευση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, με το σύνολο των διαγραφών να φτάνει τις 459. Έναν χρόνο νωρίτερα ο αριθμός των επιχειρήσεων που προχώρησαν σε διαγραφή από το μητρώο του ΒΕΘ ήταν 706, ενώ ο αριθμός των ασύμφορων 371 και οι πτωχεύσεις 14.

Το άρθρο «Τσουνάμι» λουκέτων στην ελληνική αγορά εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα