Τσίπρας:Κινδυνολογία-καταστροφολογία η ομιλία Μητσοτάκη (video)

«Η ομιλία σας ήταν ένα μνημείο κινδυνολογίας, καταστροφολογίας και διασποράς φόβου» υποστήριξε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Μιλήσατε για αμηχανία. Όμως εσείς επί 12,5 λεπτά επιχειρούσατε να δώσετε απάντηση, να απολογηθείτε δηλαδή, για ποιο λόγο ζητήσατε να διεξαχθεί σήμερα αυτή η συζήτηση» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

Ασφαλής χώρα η Ελλάδα

«Καταλήξατε στο συμπέρασμα ότι πράγματι

η χώρα δεν αντιμετωπίζει ζήτημα ασφάλειας. Είπατε ότι η χώρα ήταν, είναι και θα είναι ασφαλής χώρα. Την χαιρετίζω αυτή σας τη φράση και δεν σας κρύβω την ικανοποίησή μου που τελικά αναγνωρίσατε ότι η χώρα είναι και θα παραμείνει ασφαλής. Πιστεύω ότι αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα που θα βγει από τη σημερινή συνεδρίαση. Το μήνυμα ότι η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μία ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή, είναι μία χώρα ασφαλής, φιλόξενη και υπερασπίζεται αξίες.

Και αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να πάρει ο τελευταίος πολίτης στην Ευρώπη και στον κόσμο που σκέφτεται φέτος να έρθει στην Ελλάδα για να κάνει τις διακοπές του».

Διασπορά φόβου

«Καθ’ όλη την υπόλοιπη ομιλία σας επαληθεύσατε και δικαιώσατε όσα είπα στην πρωτολογία μου για τα πραγματικά κίνητρα του αιτήματός σας. Η ομιλία σας ήταν ένα μνημείο κινδυνολογίας, καταστροφολογίας και διασποράς φόβου» τόνισε πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Ήταν όμως και ένα σαφές ιδεολογικό μανιφέστο. Είπατε ότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας. Είπατε ότι απειλείται ο δυτικός τρόπος ζωής. Η ελευθερία και η ασφάλεια είναι διαλεκτικά συνδεόμενες. Καμία δεν έχει προτεραιότητα έναντι της άλλης».

«Την ώρα που η χώρα γίνεται επίκεντρο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μας είπε ότι στην Ελλάδα βαφτίσαμε ανθρωπισμό την ανομία. Λυπάμαι πραγματικά για αυτή τη θέση σας.

Επαναλάβατε την γνωστή αντίληψη που έχουν εκφράσει ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης ότι για όλα ευθύνεται στον τόπο όχι η διακυβέρνηση της δεξιάς και η εναλλαγή της στην εξουσία με το ΠΑΣΟΚ, αλλά ότι όλα αυτά τα χρόνια κυβερνούσατε μεν εσείς αλλά από την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς. Και ότι δήθεν αυτή η ιδεολογική ηγεμονία ευθύνεται για την κρίση. Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός ξέρει ποιος ευθύνεται για την κρίση, ξέρει ποιος ευθύνεται για τα 40 χρόνια σπατάλης, διαπλοκής, διαφθοράς και ανομίας»

Παρακολουθήστε το βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα