Τσίπρας: Θα πετύχουμε την ανοικοδόμηση της χώρας

«Παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές που επιχειρούν ακόμα και στο και 5′ να μας βάλουν ορισμένοι, θα φθάσουμε σε συμφωνία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετά τη συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, καθώς και με στελέχη του υπουργείου.

«Αυτό που είδαμε το τελευταίο διάστημα ως μια σύγκρουση της Ελλάδας,

κρύβει μια βαθιά τομή για την Ευρώπη», ανέφερε και πρόσθεσε πως «συγκρούστηκε η συντηρητική αντίληψη της Ευρώπης με τον προοδευτισμό». «Κάποιοι θέλουν να αναδιατάξουν την ευρωζώνη με αφορμή την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν θα τους δώσει την αφορμή και στο τέλος θα διαψευστούν. Θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες. Θα πετύχουμε την ανοικοδόμηση της χώρας», συμπλήρωσε εκτός των άλλων ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως «η κυβέρνηση θα κερδίσει το στοίχημα της επιστροφής στην ανάπτυξη» και πρόσθεσε ότι «η πολιτική της βασίζεται στην προστασία του δημόσιου συμφέροντος».

Αναφερόμενος στα εσωτερικά είπε ότι «πρέπει να αλλάξουμε κι εμείς, δίνοντας σκληρή μάχη εντός, ανατρέποντας όλα όσα έφεραν την Ελλάδα εδώ».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε επίσης ότι «πρέπει να δώσουμε τη μάχη εντός της χώρας, ενάντια στη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή και τη διαπλοκή. Αυτοί ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τη χώρα εδώ». «Θέλουμε να ανατρέψουμε σταδιακά αυτή την κατεύθυνση, με σχέδιο και με αγώνα και με δεδομένους τους αρνητικούς συσχετισμούς στο ευρωπαϊκό πλαίσιο», ανέφερε ο ίδιος.

Αξιοσημείωτο το σχόλιο που έκανε ο κ. Τσίπρας στις κάμερες για την «επαγγελματική σύνθεση» της κυβέρνησης, λέγοντας πως «το θετικό είναι ότι η κυβέρνηση έχει πολλούς μηχανικούς. Από οικονομολόγους καήκαμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα