Τσίπρας στην Monde : Χωρίς διευθέτηση χρέους δεν υπάρχει ανάπτυξη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γαλλική εφημερίδα Le Monde, τοποθετήθηκε για μια σειρά ζητημάτων ανάμεσά τους, την οικονομική κρίση, το προσφυγικό ζήτημα και τις τρομοκρατικές απειλές, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη, άμεσης χαλάρωσης της λιτότητας.

Άμεση διευθέτηση του δημοσίου χρέους

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού

η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση, αλλά όπως επεσήμανε δεν πρόκειται η οικονομία να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης αν δεν διευθετηθεί το δημόσιο χρέος , μέσω της διαδικασίας της ελάφρυνσης του.

Παράλληλα τόνισε πως αποτελεί κομβικό ζήτημα για την Ευρώπη το ζήτημα της απασχόλησης που πρέπει να συνιστά βασική προτεραιότητα, αλλιώς όπως δήλωσε «η Ευρώπη θα βρεθεί σε κίνδυνο αποσύνθεσης, με άλλα δημοψηφίσματα που θα απορρίπτουν την Ε.Ε. και αντιευρωπαϊκές κυβερνήσεις εντός της ΕΕ».

Επιπρόσθετα σε ότι αφορά στην συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι αυτή είναι βιώσιμη, αλλά εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την ολιγωρία από χώρες της ΕΕ στην τήρηση των υποσχέσεων σχετικά με την επαναγκατάσταση των προσφύγων. «Είναι απαράδεκτο να έχουν μετεγκατασταθεί μόλις 3.000 πρόσφυγες, από τους 33.000 που προβλεπόταν», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Σε σχέση με την επικείμενη σύνοδο των χωρών του Νότου στην Αθήνα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι δεν συνιστά μια κίνηση διαίρεσης της Ευρώπης αλλά ανάστροφα, μια κίνηση κοινής γραμμής πλεύσης των χωρών της Μεσογείου, που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Το άρθρο Τσίπρας στην Monde : Χωρίς διευθέτηση χρέους δεν υπάρχει ανάπτυξη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα