Τσίπρας στη Βουλή: Η αξιολόγηση θα κλείσει και θα είναι καλή

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να αποσυνδέσει το «ξεπάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Τα κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα έπρεπε να έχουν τεθεί σε εφαρμογή αμέσως μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

Τι λέει η Αθήνα για τις παροχές

Προσερχόμενος χθες στο Κοινοβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας

επανέλαβε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει και θα είναι «καλή» ενώ εμφανίστηκε να μην γνωρίζει πότε το οικονομικό επιτελείο θα αποστείλει επιστολή προς τους δανειστές με διευκρινίσεις και διαβεβαιώσεις για τις επίμαχες κοινωνικές παροχές.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα δώσεις απαντήσεις στους θεσμούς μόνο όταν εκείνοι ενημερώσουν γραπτώς το οικονομικό επιτελείο για το τι ακριβώς ζητούν να μάθουν. Πρόθεση του ΥΠΟΙΚ είναι να μην υπάρξει ένα «γαϊτανάκι» επιστολών που θα προκαλέσει σύγχυση και καθυστερήσεις.

Ο πρωθυπουργός έδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν «μετανιώνει» για τα μέτρα στήριξης στους χαμηλοσυνταξιούχους και τα νησιά υπογραμμίζοντας πως«είμαστε απόλυτα μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας».

Το Μέγαρο Μαξίμου υπενθυμίζει ότι τα μέτρα έχουν εφάπαξ χαρακτήρα και διαμηνύει πώς όταν η κυβέρνηση θα μπορεί να δίνει βοηθήματα ή να λαμβάνει κοινωνικά μέτρα θα το κάνει από την στιγμή που δεν θα παραβιάζεται η συμφωνία και δεν θα υπάρχουν αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους.

«Είναι χρήματα που καταφέραμε να εξοικονομήσουμε με βάση την συμφωνία και με βάση την υπεραπόδοση των εσόδων γιατί στοχευμένα δουλέψαμε για να έχουμε μεγαλύτερη απόδοση από τις λίστες της φοροδιαφυγής από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και από άλλες σημαντικές παρεμβάσεις», υπογράμμισε ο κ.Τσίπρας.

Η Αθήνα δεν «βλέπει» εμπλοκή στη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση και εκτιμά ότι αυτή μπορεί να κλείσει και σε θετική κατεύθυνση και εγκαίρως.

Όχι σε εκλογές

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλησε να βάλει, εκ νέου, τέλος στα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες σε ερώτηση για το εάν η περιοδεία του στην Κρήτη ήταν προεκλογικού χαρακτήρα. Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «ανοησίες» επισημαίνοντας πως η παρουσία ενός πρωθυπουργού κοντά στους πολίτες και στους φορείς και η διάθεσή του να ακούει παράπονα δεν είναι ζήτημα εκλογών.

Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο του 2019.

Το άρθρο Τσίπρας στη Βουλή: Η αξιολόγηση θα κλείσει και θα είναι καλή εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα