Τσίπρας: «Μνημονιακότερος του μνημονίου ο Υπ.Οικ.»

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη συζήτηση για το «λάθος» του ΔΝΤ, στο ελληνικό κοινοβούλιο με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να καλείται να απαντήσει στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, παραδεχόμενος ότι ζήτησε να υπάρξει δήλωση από την τρόικα

για το λάθος, όμως τελικά εισέπραξε ένα γράμμα από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Όλι Ρεν και μια απάντηση από το ΔΝΤ.

«Ζήτησα κοινή δήλωση του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ και δεν την πήρα. Πήρα μόνο ένα γράμμα του Όλι Ρεν και μια τοποθέτηση του ΔΝΤ. Προφανώς έχουν άλλη άποψη στο θέμα»,

δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από τη Βουλή «Να καταργηθεί η ώρα του πρωθυπουργού, αφού δεν έρχεται ο πρωθυπουργός στη Βουλή», είπε.

Για το «λάθος» του ΔΝΤ κάλεσε τον Γιάννη Στουρνάρα να απαντήσει αν θεωρεί ακαδημαϊκή τη συζήτηση ενώ αναφέρθηκε στις επιπτώσεις στην ύφεση που αύξησε τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, την ανεργία και τα λουκέτα.

Απαντώντας σε όσα ανέφερε ο υπουργός οικονομικών επεσήμανε ότι ο Στουρνάρας είναι μνημονιακότερος του μνημονίου και πρόσθεσε: «Πως είναι δυνατόν το ΔΝΤ να μιλάει για κούρεμα και να μην το λέει η ελληνική κυβέρνηση. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει». Τόνισε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και την αποτυχία θα τη χρεωθεί ο Α. Σαμαράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα