Τσίπρας: “Η τρικομματική κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα εκτός Ευρωζώνης”

Τις διήμερες εργασίες της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) που γίνονται στην Αθήνα, άνοιξε ο αντιπρόεδρος του, Αλέξης Τσίπρας. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην «τρικομματική κυβέρνηση του μνημονίου». Η συνάντηση γίνεται με αντικείμενο τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ιδιαίτερα μετά τη Σύνοδο Κορυφής.
Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις και τον προσδιορισμό των επικείμενων μέτρων, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η επιπλέον λιτότητα, τουλάχιστον 15 δισ. ευρώ, σημαίνει ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, η εξίσωση δεν έχει λύση και σημαίνει ότι στο τέλος της επόμενης διετίας, αν η τρικομματική κυβέρνηση συναινέσει στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών τότε η εξασθενημένη και χρεωκοπημένη θα αναγκαστεί οικειοθελώς και παρακαλώντας να βγει από την Ευρωζώνη» και συμπλήρωσε πως συνεχίζοντας την προηγούμενη φράση του «θα το παρουσιάσει σαν μεγάλη επιτυχία, όπως έκανε με το “κούρεμα”», καθώς, όπως υποστήριξε, «αυτή η κυβέρνηση εκφωνεί τα συμφέροντα των δανειστών ως δήθεν διεθνείς στόχους».
Με αφορμή την έλευση της τρόικας στη χώρα μας στις 24 Ιουλίου, με την επέτειο της πτώσης της Χούντας, ο κ Τσίπρας είπε ότι η τρόικα έρχεται «για να μας δώσει τη δυνατότητα να διαλέξουμε το σκοινί για να κρεμαστούμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα