Τσίπρας: «Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η κυβέρνηση»

Συνέντευξη εφ’ όλη της ύλης έδωσε την Δευτέρα, 13 Μαΐου, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» και στο δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη. Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε την κυβέρνηση επικίνδυνη για τη δημοκρατία, με αφορμή

την απόφαση επιστράτευσης των εκπαιδευτικών, τονίζοντας ότι η αίσθηση αλαζονείας που τη χαρακτηρίζει, θα την οδηγήσει σε όλεθρο.

«Πρώτο θύμα του Μνημονίου είναι η δημοκρατία», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιβάλλει μία πολιτική πυγμής γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να υλοποιηθεί η πολιτική της.

Όσον αφορά τη στάση της έναντι των καθηγητών, εκτίμησε ότι θα μπορούσε να αναστείλει την εφαρμογή των μέτρων και να κάνει διάλογο με τους καθηγητές.

Αναφερόμενος στο μνημόνιο, υποστήριξε πως «μεγαλύτερος κίνδυνος για όλους μας» είναι «να επιβληθεί η αντίληψη ότι το μνημόνιο δεν αλλάζει, ότι είναι νομοτέλεια» εκτιμώντας το πολιτικό μομέντουμ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δημιουργήσει ένα κοινωνικό ρεύμα, γιατί δεν υπάρχει γραμμική πορεία προς το θρίαμβο εάν δεν χτιστούν δεσμοί μέσα στην κοινωνία» και τόνισε την ανάγκη για τη δημιουργία ενός μαζικού και ανοικτού κόμματος που «να στέκεται δίπλα στις αγωνίες του πολίτη, όπως της ανεργίας, της περιθωριοποίησης και της επισφαλούς απασχόλησης».

»Η κοινωνία και το αυθόρμητό της θα μας καθοδηγεί, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί ένα μπολσεβίκικο κόμμα της δεκαετίας του '20 που θα αποτελούσε την πρωτοπορία για να καθοδηγήσει τις μάζες», συμπλήρωσε ο Α. Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα