Τσίπρας: Ανέκδοτο ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016

«Οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο του 2014 είτε το θέλουν είτε όχι. Τότε θα έχουμε δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές και σε αυτή την κάλπη θα αποτυπωθεί η δυσαρέσκεια των μνημονιακών πολιτικών», υποστήριξε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση των απολυθέντων εργαζομένων της ΕΤ3.

Ο

Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε πάντως ότι εθνικές εκλογές θα γίνουν νωρίτερα από τον Μάιο και εξήγησε: «Εάν στην πρόταση δυσπιστίας πήραν 153 ψήφους, με την ψήφιση του νομοσχεδίου, με το οποίο φορολογούν τις στάνες και τα μαντριά, πόσο θα πάρουν;».

Είπε μάλιστα ότι οι ευρωεκλογές θα είναι δημοψήφισμα για την αποδοχή της μνημονιακής πολιτικής και τόνισε ότι η τρόικα το γνωρίζει αυτό και επιδιώκει να περάσει όσα περισσότερα μπορεί πριν από την μεγάλη ανατροπή.

«Η τρόικα τώρα θεωρεί ότι είναι η ευκαιρία για να περάσουν νέα μέτρα και γι’ αυτό εμμένει σε σκληρά μέτρα ευελπιστώντας ότι αυτή η κυβέρνηση ίσως μπορέσει να τα περάσει. Γιατί αυτή η κυβέρνηση φεύγει», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το πιο σύντομο ανέκδοτο είναι οι εκλογές του 2016, αναφερόμενος στις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης που το κόμμα του κατέθεσε προ ημερών.

Όπως είπε, «η επιλογή της πρότασης μομφής ήταν στοχευμένη κι έφερε αποτελέσματα. Πρώτα απ΄ όλα αποκάλυψε τη γύμνια της κυβέρνηση. Επίσης, με την πρόταση μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ έφθειρε την κυβέρνηση και κατάφερε να αλλάξει την ατζέντα».

«Τον Ιούνιο μια πρόταση μομφής θα ήταν λάθος» είπε και πρόσθεσε πως επρόκειτο για συλλογική απόφαση και πως έπρεπε να προηγηθεί της συζήτησης για τα νέα μέτρα.

Όσο για τις πολιτικές συμμαχίες, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι «η μεγάλη συμμαχία είναι με τον λαό». Χαρακτήρισε μάλιστα «επαμφοτερίζον κόμμα» τη ΔΗΜΑΡ η οποία, όπως δήλωσε, «βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ είπε ότι «ενοχλήθηκαν επειδή το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει ανταπόκριση σε ΗΠΑ και Ε.Ε.».

«Πρέπει να δοθεί ο λόγος στο λαό μέσα από δημοψηφίσματα και διαδικασίες συμμετοχής», συνέχισε και υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση μιας διακοπής χρηματοδότησης, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει».

«Τις κρίσιμες αποφάσεις θα τις πάρουμε αμέσως μετά τη δημοκρατική εντολή του λαού να καταργήσουμε το Μνημόνιο» επαναλαμβάνοντας ότι το μνημόνιο θα το καταργήσει ο λαός δίνοντας αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ως εκ τούτου, υπογράμμισε: «Εμείς ζητάμε την λαϊκή στήριξη για να φέρουμε ένα πρόγραμμα ριζικών αλλαγών στην δημόσια διοίκηση, το θεσμικό πλαίσιο με σκοπό να φέρουμε την δημοκρατία».

Keywords
Τυχαία Θέματα