Τσίπρας: «Ανάγκη για γενναία απομείωση του χρέους»

«Η επάνοδος της χώρας σε τροχιά ανάκαμψης προϋποθέτει κυρίως την ακύρωση τους προγράμματος της ύφεσης. Αλλά και μια γενναία απομείωση του δημόσιου χρέους της χώρας ως ποσοστού του ΑΕΠ.  Όποιος αυτό δεν το βλέπει απλώς εθελοτυφλεί». Το παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το 23ο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ο

κ. Τσίπρας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει και δήλωσε πως «η Αριστερά είναι ανοικτή στις ιδέες, στο καινούριο, στην αναζήτηση, ενώ τα δόγματα έχουν περάσει στην απέναντι πλευρά, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι κινούνται στο δόγμα του νεοφιλελευθερισμού». 

Παράλληλα, εκτόξευσε πυρά προς τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, δηλώνοντας πως «έχουν ως μόνο πολιτικό σχέδιο για τη χώρα, το Μνημόνιο», ενώ «η κυβέρνηση έχει πλήρως ενσωματωθεί και υποταχθεί στις προεκλογικές ανάγκες, αλλά και το μακροπρόθεσμο σχέδιο της κ. Μέρκελ για την ελληνική προοπτική».

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε μία δήλωση που «φορέθηκε» πολύ πριν από τις εκλογές, τονίζοντας ωστόσο πως ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι θα «αναδιαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση».

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα