Τσίπρας : «Από μέρος της κρίσης η Ελλάδα γίνεται μέρος της λύσης»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ειδική εκδήλωση της Βουλής για την επέτειο του Πολυτεχνείου σημείωσε πως «Ο μόνος λόγος που εμπνέει ακόμα η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι προφανής: μπορεί τα χρόνια να περνούν και οι καιροί να αλλάζουν αλλά η θέληση της κοινωνίας για περισσότερη Δημοκρατία παραμένει ζωντανή αντίστοιχα με τις προκλήσεις και τα προβλήματα της κάθε εποχής» ενώ

τόνισε ότι «Οι σημερινές προκλήσεις μπορεί να μην έχουν την ωμότητα της καταστολής της επταετίας ωστόσο είναι προκλήσεις υπαρκτές και απείρως συνθετότερες».

Σε ότι αφορά στην πολιτική της κυβέρνηση υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει μετατραπεί από χώρα «παρίας σε πρωταγωνιστή» ενώ σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη Ομπάμα στην χώρα μας δήλωσε πως η «χώρα κατέκτησε αναγνώριση και σεβασμό δίνοντας τη μάχη στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης. Η Ελλάδα έγινε συνώνυμο ανθρωπιάς. Από μέρος της κρίσης η Ελλάδα γίνεται μέρος της λύσης που δεν μπορεί να είναι άλλη από ειρήνη και ασφάλεια».

Ενώ συνέχισε λέγοντας πως η «Δημοκρατία στην Ελλάδα των μνημονίων και της επιτροπείας έχει πληγεί ανυπολόγιστα και έχει υποβαθμιστεί. Έχουν πληγεί σοβαρά δικαιώματα εργαζομένων φοιτητών πνευματικών ανθρώπων που είτε βρίσκονται στην ανεργία, είτε μεταναστεύουν είτε αμείβονται πενιχρά. Η κυβέρνηση ανέλαβε να βγάλει την χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Να σπάσει το φαύλο κύκλο λιτότητας και να αποκαταστήσει την τραυματισμένη δημοκρατία στην χώρα μας την εποχή των μνημονίων».

Σε ότι αφορά στο έργο της κυβέρνησης ισχυρίστηκε ότι έχουν δοθεί μάχες για την Δημοκρατία στο εσωτερικό της χώρας ώστε κανένας άνθρωπος να μην στερείται «πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και στη Δημόσια Εκπαίδευση. Καταφέραμε να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία ενώ ανοίξαμε σχολεία και φροντίσαμε για δασκάλους ειδικής αγωγής. Πετύχαμε όλοι να έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.Καταφέραμε να δώσουμε σε όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην πατρίδα μας να έχουν ελληνική ιθαγένεια και ίσα δικαιώματα. Κάθε άνθρωπος να ζει με όλα τα δικαιώματα του νόμου με αυτόν που αγαπά με το σύμφωνο συμβίωσης. Δικαίωμα στα παιδιά που πηγαίνουν στα σχολεία και πιστεύουν σε άλλη θρησκεία να μαθαίνουν γι αυτή. Μάχες για υπεράσπιση των δικαιωμάτων σε στιγμές δύσκολες για την χώρα μας και την Ευρώπη. Πετύχαμε πολλά αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας», τόνισε.

Ενώ στο ζήτημα της δεύτερης αξιολόγησης υποστήριξε, πως τόσο η ολοκλήρωση αυτής, όσο και η ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση συνιστούν ορόσημο για την αναστροφή της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης στην χώρα.

Ενώ ακόμη περισσότερο τόνισε πως -αναφερόμενος στην ανάδειξη ακροδεξιών και φασιστικών απόψεων λόγω της κρίσης- αποτελεί καθήκον για την Ελλάδα να αγωνιστεί ώστε να μην επιστρέψει ο πλανήτης στον «απομονωτισμό»

Το άρθρο Τσίπρας : «Από μέρος της κρίσης η Ελλάδα γίνεται μέρος της λύσης» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα