Τσικνοπέμπτη: Αυτά είναι τα μέρη που θα φας το καλύτερο κρέας στην Αθήνα!

Σου δίνουμε τις απαντήσεις στο… φλέγον ερώτημα αυτής της εβδομάδας: Πού θα φας το καλύτερο κρέας στην πόλη;;;

Base Grill

Τα δίδυμα αδέρφια Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος δημιούργησαν αυτό το ξεχωριστό εστιατόριο με σκοπό να κάνουν τη διαφορά. Και τα κατάφεραν. Φημισμένο στέκι, όχι μόνο του Μπουρναζίου αλλά ολόκληρης της Αττικής -από εδώ έχουν περάσει αρκετοί πρωταγωνιστές της εγχώριας showbiz-, για εξαιρετικά κρεατικά πρώτης επιλογής. Από τον κατάλογο θα επιλέξεις μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα και κόντρα φιλέτο. Στα plus, η

ενημερωμένη λίστα κρασιών και μπύρας. (Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, tηλ. 210 5757455)

Χασαποταβέρνα Γαβρίλης

Παϊδάκια και φιλέτα της προβατίνας, μυρωδιές που σπάνε τη μύτη και πολλές ακόμη εκπλήξεις για τους κρεατόφιλους! (Χωριό Κουβαρά, Μαρκόπουλο, Αγ. Δημητρίου 47, τηλ. 6944 180 437)

Κρητικός

Η παραδοσιακή ταβέρνα της Κάντζας είναι ένας σταθερός προορισμός για ποιοτικό κρέας -σπαλομπριζόλα, σιδηρόδρομος κ.ά. (Αιόλου 49, Κάντζα, τηλ. 210 6659061)

Το Κρέας

Σε μία παλιά μονοκατοικία με υπέροχη ταράτσα και ευχάριστες μυρωδιές και αναμνήσεις στην καρδιά των Πετραλώνων, σε περιμένει το εναλλακτικό εστιατόριο με τολμηρές επιλογές από κρέατα, σαλάτες, ορεκτικά κ.α. (Δημοφώντος 96, Πετράλωνα, τηλ. 210 3247028)

To KREAS: Το απολαυστικό εστιατόριο στην πιο γεμάτη από γεύσεις συνοικία της πόλης!

Ο Βλάχος

Ζουμερά ολόφρεσκα μπριζολάκια, παραδοσιακές πίτες στα κάρβουνα και πλήθος άλλων σερβίρονται σε ένα φιλόξενο και λιτό περιβάλλον. (Καραμανλή 1 & 17 Νοέμβρη 11 Μελίσσια, τηλ. 210 6130672)

Κοzi’s

Κρεατοφαγία με πινελιές… Νοτίου Αφρικής σε περιμένει στο εστιατόριο των Μελισσίων με λαχταριστά steaks και πεντανόστιμα burgers. (Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, τηλ. 210 8101584)

KOZI’S: Γευστικά steaks & χειροποίητα burgers…made in Africa στα Μελίσσια!

Butcher Shop

Εδώ το καλό φρέσκο, ελληνικό -από φάρμες στη Λάρισα και την Πιερία συγκεκριμένα- βιολογικό κρέας! Έχετε ακούσει τόσα καλά στα 4 χρόνια λειτουργίας του, που οι περιττές συστάσεις δεν χρειάζονται. Ο Ιωσήφ -ο Τούρκος… έγκλειστος στην κουζίνα χασάπης- φροντίζει ώστε το κεμπάπ να γράφει ιστορία, ενώ η 450 γρ. (!) σπαλομπριζόλα του αποτελεί must. (Περσεφόνης 19, Γκάζι, τηλ. 210 3413440)

Μυρτιά

Οι τεράστιες, όσο και ποιοτικές, μερίδες της ταβέρνας της Νέας Σμύρνης την έχουν κάνει γνωστή σε όλη την πόλη. Στα plus oι πολύ προσιτές τιμές και οι θαυμάσιοι λουκουμάδες για επιδόρπιο! (Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9370708)

Argentina

Το απόλυτο πάντρεμα ελληνικής και αργεντίνικης κουζίνας συνδυασμένο με την εξοχική τοποθεσία συνθέτουν το «Argentina» στο Μαραθώνα. Θέλεις ένα γευστικό ταξίδι μέχρι την… Αργεντινή; Το φτιαγμένο από πέτρα περιβάλλον με τις αργεντίνικες επιρροές, το μεγάλο τζάκι δύο όψεων, οι ήχοι του tango και το καλοψημένο μοσχαρίσιο κρέας θα σε μεταφέρουν νοερά στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Δοκίμασε καλοψημένα spare ribs, την τεραστίων διαστάσεων ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα συνδυασμένη με σος bbq, αλλά και διάφορους εκλεκτούς ελληνικούς μεζέδες και σαλάτες. (Μπιτάκου 3, Καλέτζι Μαραθώνα, τηλ. 22940 66476, 22940 67814)

Τηλέμαχος

Κρεατοφαγική πανδαισία με gourmet πινελιές. Η άλλη πρόταση του Τηλέμαχου, με εναλλακτικούς τρόπους ψησίματος και μπαρόκ ύφος στη διακόσμηση. (Φραγκοπούλου 19, Κ. Κηφισιά, Κηφισιά, τηλ. 2108077468)

Bar.B.Q.

Μεγάλος κατάλογος σε ψητά και μαγειρευτά κρεατικά. (Ελευθερίου Βενιζέλου 46, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9319675)

Meat House

Κρεατοφαγικό spot στη Νέα Σμύρνη, που σε περιμένει για ψητές απολαύσεις, σε ένα ανακαινισμένο και ζεστό νεοκλασικό. Σπιτικές τηγανητές πατάτες και τα καλύτερα ελληνικά κρέατα μαζί με άλλες πρωτεϊνούχες νοστιμιές, όπως κεμπάπ ή μπιφτέκια. (Ελευθερίου Βενιζέλου 57, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9328638

Κρεατοπωλείον -ή Μeat Μarket

Αποφάσισε να κάνει τη διαφορά κι ο κόσμος δείχνει να το προτιμά. Σε μια μεγάλη αίθουσα με μοντέρνο ύφος, θα ενδώσεις σε ένα μενού για τους λάτρεις του κρέατος. Μπορεί να μην έχει μεγάλη ποικιλία στα κυρίως, τουλάχιστον όση στα ορεκτικά, όμως οι συνταγές είναι απλές, γνώριμες και νόστιμες. (Ακτή Θεμιστοκλέους 68, Πειραϊκη, τηλ. 2104520720)

Τα μπριζολάκια του Τέλη

Ο Τέλης στην Ευριπίδου ψήνει ασταμάτητα μπριζολάκια τα τελευταία 35 χρόνια. Είναι ο καλύτερος του είδους και αυτό το ξέρουν καλά οι παλιοί ξενύχτες, οι αθηναϊκές κούρσες και η Βαρδινογιάννη. Κρέας χοιρινό, μεσαίου μεγέθους που θα μπέρδευες για παϊδάκι, λεπτοκαμωμένο και καλοψημένο στα κάρβουνα, με σάρκα ζουμερή. Αυτό είναι το περιβόητο μπριζολάκι του “Τέλη” της οδού Ευριπίδου, το μεζεκλίκι που άφθονο γέμιζε πιατέλες την “χρυσή εποχή” του Ψυρρή και που σήμερα απόμεινε καταφύγιο μερακλήδων στην πιο ξεχασμένη γωνιά της πόλης. (Τέλης, Ευριπίδου 86 και πλάτεια Κουμουνδούρου)

Τα μπριζολάκια του Τέλη: Ένα σημείο- σταθμός για τους καλοφαγάδες της πόλης!

Πιπεράκι

Το μεζεδοπωλείο- ρακάδικο σε υποδέχεται από τον περασμένο Αύγουστο, όταν και έκανε… ντεμπούτο στην Πλατεία Αναλήψεως, σε ένα ζεστό και σπιτικό σκηνικό για να σου προσφέρει απολαυστικούς μεζέδες. (Εθνικής Αντιστάσεως 31, Πλατεία Αναλήψεως, τηλ. 211 4030583)

ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr

Keywords
Αναζητήσεις
καλύτερες ταβέρνες για κρέας αθηνα, ταβερνες να φας καλα στην αθηνα
Τυχαία Θέματα