Τσακωμός για τους πρόσφυγες στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας

Λίγο έλειψε να μεταβληθεί σε ρινγκ το δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Ο λόγος; Οι κάτοικοι της Μάνδρας είναι κάθετα αντίθετοι στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων δίπλα στο χωριό τους.

Η αντιπαράθεση χτύπησε… κόκκινο όταν μετά τον δήμαρχο Λαρισαίων, κάτοικος της Μάνδρας τα έβαλε υποστηρίζοντας ότι ο κ. Καλογιάννης λέει ψέματα καθώς γνώριζε τουλάχιστον 20 μέρες τα σχέδια για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή. Είπε, μάλιστα, πως άτομα του δήμου «περιπολούσαν και κοιτούσαν πως θα μαζέψουν τα σκουπίδια

στην περιοχή».

«Δε θέλουμε δολοφόνους στα σπίτια μας» κάποιος άλλος και η συνεδρίαση πήγε να γίνει ροντέο ! Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Λάρισας διέψευσε τα πάντα αλλά οι έντονες αντιδράσεις παρέμειναν. «Δεν τους θέλουμε στο χωριό μας, αν είναι να πας να μείνεις εσύ μαζί τους», του είπαν.

Σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, ο προεδρεύων του δημοτικού συμβουλίου κ. Πράπας διέκοψε για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση αλλά τα πνεύματα δεν ηρέμησαν. Αντίθετα, οι φωνές και οι αντεγκλήσεις συνεχίστηκαν με τη συμμετοχή και άλλων κατοίκων της περιοχής.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων έκανε λόγο για ακραίες φωνές που τείνουν σε χρυσαυγίτικες αντιλήψεις και συμπλήρωσε πως η Λάρισα τόσες ημέρες έδωσε μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, σημειώνοντας πως ανάμεσα στους 400 πρόσφυγες που θα δεχτεί η Λάρισα, οι περισσότεροι είναι παιδιά και πολλά απ’ αυτά κάνω των δυο ετών!

(Φωτογραφίες από onlarissa.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα