Τσάφος – Κατεχόμενα: Την παραίτηση του υφυπουργού ζητά ο Καραμέρος
Την παραίτηση του υφυπουργού Ενέργειας, Νίκου Τσάφου, ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, κατηγορώντας τον για ανάρμοστη φρασεολογία αναφορικά με το Κυπριακό. Ο κ. Καραμέρος δήλωσε ότι ο υφυπουργός, όταν εργαζόταν ως οικονομικός αναλυτής στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε αναφερθεί στα κατεχόμενα της Κύπρου ως «Τουρκική
Αστοχία και λάθος μου σε μια περίοδο που εργαζόμουν ως αναλυτής στις ΗΠΑ και δεν είχα καμία επαγγελματική σχέση με την ελληνική κυβέρνηση. Το έσβησα. pic.twitter.com/twHd2ifKBJ
— Nikos Tsafos (@ntsafos) January 9, 2023
Στη συνέντευξή του, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε επίσης δριμεία κριτική στις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης, αναφέροντας ότι το δημόσιο χρέος έχει φτάσει τα 404 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι τράπεζες έχουν καταγράψει κέρδη 4,5 δισ. ευρώ το 2024, την ώρα που οι πολίτες αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες με τα δάνεια και τις τραπεζικές χρεώσεις. Παράλληλα, χαρακτήρισε τον πρόσφατο ανασχηματισμό ως «προσβλητικό και αποτυχημένο», σημειώνοντας ότι προέκυψε μετά από τα μαζικά συλλαλητήρια για την τραγωδία των Τεμπών και δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πολιτών για δικαιοσύνη και αλήθεια.
Ο κ. Καραμέρος εξαπέλυσε επίσης πυρά εναντίον συγκεκριμένων κυβερνητικών στελεχών, όπως ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος μετακινήθηκε στο Υπουργείο Μετανάστευσης, και ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση στηρίζει πρόσωπα που έχουν στοχοποιήσει όσους συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για τα Τέμπη». Αναφερόμενος στον πρόσφατα παραιτηθέντα υφυπουργό Δοξιάδη, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε τις απόψεις του αλλά τον επέλεξε, χαρακτηρίζοντάς τον «εκπρόσωπο των καρτέλ».
Νίκος Τσάφος: Ένας τεχνοκράτης με διεθνή καριέραΟ Νίκος Τσάφος, ένας από τους πλέον καταξιωμένους τεχνοκράτες στον τομέα της ενέργειας, αναλαμβάνει υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε μια περίοδο που η ενεργειακή στρατηγική της χώρας αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Η επιλογή του από τον πρωθυπουργό αντικατοπτρίζει τη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση στον τομέα της ενέργειας και την ανάγκη για μια προσέγγιση βασισμένη σε τεχνοκρατικά κριτήρια. Ο νέος υφυπουργός έχει μακρά εμπειρία σε ζητήματα στρατηγικής ενεργειακής πολιτικής, ανάπτυξης έργων, εμπορίας φυσικού αερίου και LNG, καθώς και στη διαχείριση πολύπλοκων ενεργειακών επενδύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Διεθνώς αναγνωρισμένος στον χώρο, έχει συνεργαστεί με πάνω από εκατό εταιρείες, οικονομικούς οργανισμούς και κυβερνήσεις σε περισσότερες από τριάντα χώρες.
Πριν από την υπουργοποίησή του, κατείχε την Έδρα James Schlesinger για την Ενέργεια και τη Γεωπολιτική στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών της Ουάσινγκτον (CSIS). Παράλληλα, υπήρξε συνιδρυτής και επικεφαλής αναλυτής της Enalytica, μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται στον χώρο της παροχής αναλύσεων και στρατηγικών συμβουλών για την ενεργειακή αγορά. Επί επτά χρόνια εργάστηκε στην PFC Energy, όπου διατέλεσε επικεφαλής ερευνών για την παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου, ενώ έχει διατελέσει και σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης σε ενεργειακά θέματα.
Ο Νίκος Τσάφος έχει αφήσει το στίγμα του και στον ακαδημαϊκό χώρο, καθώς έχει διδάξει σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Johns Hopkins School of Advanced International Studies (SAIS), ενώ η αρθρογραφία του έχει φιλοξενηθεί σε έγκριτα διεθνή μέσα όπως οι New York Times, Financial Times, The Economist, Wall Street Journal, καθώς και σε ελληνικές εφημερίδες όπως η Καθημερινή. Παράλληλα, έχει συγγράψει το βιβλίο “Beyond Debt: The Greek Crisis in Context”, το οποίο εξετάζει την ελληνική οικονομική κρίση. Απόφοιτος του Boston University με πτυχίο στις Διεθνείς Σχέσεις και τα Οικονομικά, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού από το Johns Hopkins SAIS, ο Νίκος Τσάφος αναλαμβάνει έναν κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση της ελληνικής ενεργειακής πολιτικής. Με την πολυετή εμπειρία του και τις γνώσεις του στον κλάδο, αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στη χάραξη της στρατηγικής της χώρας σε έναν τομέα που βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς ατζέντας.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Aπίστευτο περιστατικό στην Κρήτη: Συγκρούστηκαν… πεζοί – Μία γυναίκα στο νοσοκομείο
- Άννα Διαμαντοπούλου: «Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι μια πολύ καλή συνέχεια στο υπουργείο Οικονομικών»
- Ευρωβουλευτής Παππάς: «Μη μας τουφεκίσει κανένας λιμενικός» – ΝΔ: Θα τον διαγράψετε;
- Τέμπη – Λακαφώσης: «Βρέθηκαν ξυλόλιο και τολουόλιο σε 6 από τα 25 δείγματα της εμπορικής αμαξοστοιχίας»
- Kλείνουν οι δήμοι την Παρασκευή 21 Μαρτίου λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ
- Θρίλερ στην Ανταρκτική:Επιστήμονες παγιδεύτηκαν σε βάση και συνάδελφός τους απειλεί να τους σκοτώσει
- Κλειστοί οι δήμοι την Παρασκευή 21 Μαρτίου λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ
- Η Ρωσία κατέλαβε χωριό στην Ζαπορίζια, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας
- ΣΚΑΪ: Τι συμβαίνει με τα συμβόλαια παρουσιαστών/δημοσιογράφων που λήγουν;
- Ποιες σειρές ρίχνουν τίτλους τέλους τον Ιούνιο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Attiki Press
- Τσάφος – Κατεχόμενα: Την παραίτηση του υφυπουργού ζητά ο Καραμέρος
- Περιφέρεια Αττικής: Επένδυση άνω των 3 εκατ. ευρώ σε παιδικές χαρές και σχολικές υποδομές
- Μέσι γκολ: Με “ζωγραφιά” οδήγησε την Ίντερ Μαϊάμι στη νίκη
- Ζώδια σήμερα 17/3: Προβλέψεις για τη Δευτέρα
- Χαλάει ο καιρός: “Σε θερμικό σοκ η χώρα για 48 ώρες”
- Βόρεια Μακεδονία φωτιά: 20 συλλήψεις για την τραγωδία
- Δήμος Πειραιά: Η δύναμη του εθελοντισμού απέναντι στη βία – Επιτυχία για “Piraeus Team Up”
- Αττική: Tο Παρατηρητήριο Κλιματικής Αλλαγής στο επίκεντρο του Interreg Europe
- iPhone χωρίς θύρα φόρτισης: Το όραμα της Apple
- Σκάρλετ Γιόχανσον: Γιατί δεν έχει λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

- Τελευταία Νέα Attiki Press
- Τσάφος – Κατεχόμενα: Την παραίτηση του υφυπουργού ζητά ο Καραμέρος
- Δήμος Πειραιά: Η δύναμη του εθελοντισμού απέναντι στη βία – Επιτυχία για “Piraeus Team Up”
- Μέσι γκολ: Με “ζωγραφιά” οδήγησε την Ίντερ Μαϊάμι στη νίκη
- iPhone χωρίς θύρα φόρτισης: Το όραμα της Apple
- Έκλεψαν τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ στα Χανιά την ώρα που οι διασώστες ήταν σε περιστατικό
- Indian Wells – Ίγκα Σβιόντεκ: Αντιδράσεις για το ξέσπασμα σε ball boy
- Τσιτσιπάς κατάταξη: Στη δεκάδα παρά την πτώση
- Κυριαζής – χρυσό: “Σκοπός μου να είμαι τον Σεπτέμβριο στο Τόκιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα”
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πάτρα: Ανήλικος πέταξε πέτρα σε αστικό λεωφορείο
- SYM ADXTG 400 με κινητήρα ορόσημο! Ο πιο καινοτόμος κινητήρας στην κατηγορία του
- Έκλεισε το δημοτικό σχολείο της Ρόδου όπου εντοπίστηκε αμίαντος σε πλακάκια
- Η Ελλάδα στις 5 ακριβότερες χώρες για να κάνεις οικογένεια: Μισθοί «πείνας» και τιμές Ευρώπης
- Βόρεια Μακεδονία: Σπαρακτικές μαρτυρίες για την τραγωδία με τους 59 νεκρούς – «Είχα ένα παιδί και το έχασα»
- Andrej Lazarov: Ποιος ήταν ο 25χρονος ποδοσφαιριστής που πέθανε στην τραγωδία στη Βόρεια Μακεδονία
- Γεραπετρίτης από Βρυξέλλες: Η Ευρώπη πρέπει να μείνει ισχυρή, να ενδυναμωθεί και να αναζωογονηθεί
- Πρίγκιπας Χάρι: Στη δημοσιότητα έγγραφα από τη βίζα του - Οι δηλώσεις του για ναρκωτικά
- Θρίλερ στην Ανταρκτική:Επιστήμονες παγιδεύτηκαν σε βάση και συνάδελφός τους απειλεί να τους σκοτώσει