Τρόμος στην Ινδονησία από μακελειό με βομβιστές αυτοκτονίας – Τουλάχιστον έξι νεκροί στην Τζακάρτα από μπαράζ επιθέσεων (photos-video)

Ο φόβος κυριαρχεί στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα καθώς βομβιστές καμικάζι επιτέθηκαν σε διαφορετικά σημεία της πόλης σκορπώντας τον θάνατο.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον για έξι νεκρούς ενώ άγνωστος παραμένει, μέχρι στιγμής, ο αριθμός των ανθρώπων που τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι πολλαπλές επιθέσεις σχετίζονται πιθανότατα με το Ισλαμικό Κράτος.

Τρεις από τους βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς τους σε Starbucks ενώ άλλοι δύο ένοπλοι επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες

που μίλησαν στο Associated Press. Πληροφορίες μιλούν για άλλους έξι ενόπλους που κυκλοφορούν ελεύθεροι στους δρόμους της πόλης.

Η στιγμή μιας εκ των εκρήξεων στην Τζακάρτα

Ανάμεσα στα θύματα φέρεται να είναι ένας αστυνομικός.Μετά την πρώτη έκρηξη ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών για τουλάχιστον 1,5 ώρα στους δρόμους της ινδονησιακής πρωτεύουσας.

Διεθνή ΜΜΕ μιλούν για έως και δέκα εκρήξεις που σημειώθηκαν, μεταξύ άλλων, έξω από εμπορικό κέντρο και κοντά στα γραφεία του ΟΗΕ στην πόλη.

Η Ινδονησία τις προηγούμενες ημέρες ήταν σε συναγερμό για επίθεση από Ισλαμιστές και η αστυνομία είχε πραγματοποιήσει επιχειρήσεις σε βάρος υπόπτων για σχέσεις με το Ισλαμικό κράτος.

Τον Δεκέμβριο είχαν συλληφθεί εννέα ύποπτοι για επιθέσεις στη Σουμάτρα, την Ιάβα και το Καλιμαντάν. Οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους έγγραφα στα οποία γινόταν αναφορά σε σχέδια για «κονσέρτα» στην Ινδονησία.

Keywords
Τυχαία Θέματα