Τρομοκρατικό χτύπημα με τραυματίες

Δύο ελαφρά τραυματισμένοι άντρες της ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού κέντρου «The Mall», στο Μαρούσι και πολλά αναπάντητα ερωτηματικά είναι το αποτέλεσμα έκρηξης μηχανισμού μικρής ισχύος που εξερράγη λίγο πριν από τις 11 το πρωί στον πρώτο όροφο, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές στις βιτρίνες των καταστημάτων.

Είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στις 9:55 στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και στις 9:58 στη ιστοσελίδα zougla.gr.

Ο άγνωστος-οι δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε ότι θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης.

Ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μαζί με την υπηρεσία ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού κέντρου εκκένωσαν το χώρο.

Η έκρηξη που προκάλεσε αρκετές ζημιές, σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της εκκένωσης και στο χώρο υπήρχαν μόνο οι άνδρες σεκιούριτι και αστυνομικοί.

Σημειώνεται ότι τις Κυριακές στο εμπορικό κέντρο κυκλοφορεί πλήθος κόσμου, γιατί λειτουργούν κινηματογράφοι, καφετέριες και εστιατόρια.

Από την αστυνομία έχει αποκλειστεί ο χώρος και γίνεται έρευνα από πυροτεχνουργούς ενώ έχει κλείσει και ο σταθμός του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου στη Νερατζιώτισσα και οι συρμοί κινούνται μεταξύ των σταθμών Πειραιά - Ειρήνη. Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας παραμένει κλειστό και το τμήμα του Προαστιακού από Μεταμόρφωση έως Δ. Πλακεντίας. Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά από και προς το σταθμό του Κιάτου έως το σταθμό της Μεταμόρφωσης και από και προς το σταθμό της Δ. Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται οι δύο άντρες της ιδιωτικής ασφάλειας που τραυματίστηκαν.

Το περιστατικό καταδίκασαν ήδη με δηλώσεις τους στον ΣΚΑΪ οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Τασούλας και του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς.

Μένει να δούμε αν η έκρηξη συνδέεται και είναι συνέχεια του χτυπήματος στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη Λ. Συγγρού την περασμένη Δευτέρα ή είναι αντίδραση-μήνυμα κατά της εταιρίας Lamda Development του ομίλου επιχειρήσεων του Γ. Λάτση η οποία είναι στα δικαστήρια όπου εκδικάζεται εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η νομιμότητα του κτίσματος του εμπορικού κέντρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα