Τρομο-υστερία στις ΗΠΑ για επικείμενο «χτύπημα»

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής την ώρα που έχουν κλείσει περί τις είκοσι αμερικανικές διπλωματικές εξαιτίας πληροφοριών πως επίκειται «χτύπημα» της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με τον Μάικλ ΜαΚόλ, πρόεδρο της επιτροπής εσωτερικής ασφαλείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, έχουν δεχθεί απειλητικά μηνύματα για επίθεση, που εξετάζονται σοβαρά. «Φαίνεται ότι επίκειται επίθεση», δήλωσε χαρακτηριστικά στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

«Υπάρχει σημαντική ροή πληροφοριών

για απειλές και σε αυτό αντιδρούμε», εξήγησε στο ABC ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Οι απειλές για την εκδήλωση επιθέσεων της Αλ Κάιντα έχουν ως στόχο το σύνολο των δυτικών συμφερόντων, προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι οι απειλές αυτές είναι οι ακριβέστερες που έχουν μέχρι σήμερα έλθει εις γνώσιν του.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες (04/08) το κλείσιμο τουλάχιστον 25 πρεσβειών και προξενείων στη Μέση Ανατολή και την Ασία. Ακολούθησαν οι γαλλικές, οι γερμανικές και οι βρετανικές αποστολές στην Υεμένη.

Σύμφωνα μκε τον Πίτερ Κινγκ, επίσης μέλος της επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, πληροφορίες αναφέρονται στην προετοιμασία «τεράστιας επίθεσης, ενώ υπάρχουν και συγκεκριμένες ημερομηνίες. «Πιστεύουμε ότι αυτό θα συμβεί πιθανότατα στη Μέση Ανατολή ή γύρω από πρεσβεία, αλλά τίποτε δεν είναι σίγουρο», πρόσθεσε.

«Αυτό που έχουμε ακούσει είναι πληροφορίες για τις προθέσεις τους και για ορισμένα πρόσωπα που καταστρώνουν σχέδια, όπως συνέβαινε πριν απο την 11η Σεπτεμβρίου», δήλωσε στο NBC ο Σάξμπι Τσάμπλις, μέλος της επιτροπής Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα