Τρόικα και 25ευρω στην «ατζέντα» της συνάντησης Σαμαρά-Βενιζέλου την Τρίτη

«Ποδαρικό» για το 2014 θα έχουν την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος που θα συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου. Η σύσκεψη πραγματοποιείται εν όψει της έλευσης της τρόικας στις 15 του μηνός, άρα θα συζητηθούν φλέγοντα ζητήματα (δημοσιονομικό κενό, απολύσεις). Ωστόσο, τη συζήτηση αναμένεται να απασχολήσει και η κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ

και υπουργού Υγείας για το 25ευρω.

Μετά από την ενδοκυβερνητική σύγκρουση των προηγούμενων ημερών θα ψάξουν για λύση στο ζήτημα του «εισιτήριου» νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία. Ωστόσο, αναμένεται να χαραχθεί και η κυβερνητική «γραμμή» εν όψει της επιστροφής της τρόικας. Οι δύο αρχηγοί αναμένεται να επαναβεβαιώσουν την γραμμή που έχουν χαράξει εδώ και καιρό, ότι δεν θα δεχθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα, που αποτελεί και βάση για την έναρξη της όποιας ουσιαστικής συζήτησης με τους εκπροσώπους των πιστωτών.

Στο τραπέζι της σύσκεψης των κκ. Σαμαρά και Βενιζέλου θα βρεθούν και τα ανοικτά μέτωπα (δημοσιονομικό κενό, ομαδικές απολύσεις, αποκρατικοποιήσεις, δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας, εργασιακά) εν όψει της νέας φάσης διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα