Τροχαίο – Βουκουρέστι: Η υπερασπιστική γραμμή του οδηγού του λεωφορείου

Την υπερασπιστική του γραμμή προετοιμάζει ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου στη Ρουμανία, το οποίο συγκρούστηκε με πινακίδα, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του ένας 53χρονος από τη Λάρισα και να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι. Αυτό που αναμένεται αρχικά είναι εάν θα επιβληθούν κατηγορίες σε βάρος του οδηγού. Πρόκειται για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια για τον 53χρονο άνδρα από τη Λάρισα που έχασε τη ζωή του, καθώς και για την πρόκληση σωματικών

βλαβών στους 25 ανθρώπους που επέβαιναν στο λεωφορείο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο οδηγός και ο δικηγόρος του είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν στη Ρουμανία ανά πάσα στιγμή, όταν δηλαδή κληθεί ο οδηγός από τις δικαστικές αρχές της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη και τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης έχουν εμφανιστεί ιδιαίτερα επικριτικά σχετικά με την ανακατασκευή της αερογέφυρας από τον Σεπτέμβριο, επισημαίνοντας τα ατυχήματα που έχουν σημειωθεί. Η υπεράσπιση του οδηγού αναμένεται να τονίσει πως πλέον υπάρχουν πιο σύγχρονοι μέθοδοι αποτροπής ατυχημάτων, που λειτουργούν με αισθητήρες και παράγουν ήχους και οπτικά μηνύματα στους οδηγούς. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η υπερασπιστική γραμμή του 50χρονου θα βασιστεί σε επιχειρήματα ειδικών εμπειρογνωμόνων για οδικά δυστυχήματα. Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που θα θέσει η πλευρά του οδηγού είναι τα εξής:

Λανθασμένος τρόπος τοποθέτησης της γέφυραςΥπερβολικά βαρύ υλικό κατασκευήςΤουλάχιστον έξι ατυχήματα από τον Σεπτέμβριο, όταν και ανακατασκευάστηκεΠαλαιού τύπου κατασκευήΣυγκλονιστική μαρτυρία επιβάτισσας

Η επιβάτισσα του μοιραίου λεωφορείου Μαρία Θερσίτη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε από τη στιγμή που το λεωφορείο χτύπησε σε πινακίδα στο Βουκουρέστι: «Όλη μας η διαδρομή ήταν πάρα πολύ καλή. Ο οδηγός πήγαινε πολύ αργά αλλά ήταν πάρα πολύ προσεκτικός. Δεν έκανε καμία προσπέραση και τελικά φτάσαμε στη μία και κάτι το μεσημέρι στο κέντρο. Ήταν πολύ προσεκτικός στους δρόμους τους κεντρικούς με τα φανάρια. Το τελευταίο μου βλέμμα ήταν όταν μπήκαμε σε αυτή την ευθεία λίγο πριν το τούνελ και ξαφνικά, σε ένα δευτερόλεπτο, σκοτείνιασαν όλα».

Πρόσθεσε: «Μετά το χτύπημα, ξαφνικά νιώθω να είναι το κεφάλι μου σφηνωμένο μπροστά στο κάθισμα. Έχω χτυπήσει στο κεφάλι, στην πλάτη και στον αυχένα. Η μπάρα και η οροφή του λεωφορείου με πλάκωσε, με πίεσε προς τα κάτω. Άρχισα να φωνάζω. Στα αριστερά είχε φύγει το τζάμι, άρχισα να βγάζω το χέρι μου έξω και να το χτυπάω ώστε να κάνω θόρυβο και να με ακούσουν οι υπόλοιποι. Κι εγώ δεν είχα καταλάβει ακόμα εκείνη την ώρα τι είχε γίνει. Καθόμουν ακριβώς δύο θέσεις πίσω από τον Νίκο Χλώψιο, που σκοτώθηκε. Ήμασταν στην τριάδα των θέσεων που χτυπήσαμε περισσότερο».

«Με τράβηξαν από τα δεξιά και απεγκλωβίστηκα. Δεν χτύπησα τίποτα ώστε να μην μπορώ να κοιμηθώ. Μάζεψα τα πράγματά μου και βγήκα έξω. Δυστυχώς εκείνη την ώρα, από τα άτομα που κάθονταν μπροστά μου δεν άκουγα τίποτα, ούτε βογγητά, ούτε να ζητούν βοήθεια. Ο οδηγός πήρε το λεωφορείο και οδήγησε μόνος του από τις 11 το βράδυ, που φύγαμε από Θεσσαλονίκη», τόνισε η κ. Θερσίτη, σημειώνοντας πως ο δεύτερος οδηγός κατέβηκε στη συμπρωτεύουσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα