Τροχαία Αττική Ιανουάριος: 12 νεκροί, 12 σοβαρά τραυματίες

Άλλοι δώδεκα άνθρωποι, οδηγοί, συνεπιβάτες η πεζοί, έσβησαν στην άσφαλτο σε τροχαία δυστυχήματα, που καταγράφηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής, τον πρώτο μήνα του 2021, τον Ιανουάριο. Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας και με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως το πρωί, σημειώθηκαν 372 τροχαία ατυχήματα με 418 παθόντες και ειδικότερα: 11 θανατηφόρα με 12 νεκρούς, 12 σοβαρά με 12 σοβαρά τραυματίες και 349 ελαφρά με 394 ελαφρά τραυματίες. Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών, αναφέρει η Τροχαία Αττικής, ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων

και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Τροχαία στο Λεκανοπέδιο, για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, βεβαιώθηκαν 9.266 παραβάσεις από τις οποίες 357 σε βαθμό πλημμελήματος.

Τροχαία Αττική Ιανουάριος: Αλκοόλ, ταχύτητα, ερυθρός σηματοδότης

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν: 56 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 18 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 1.369 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 139 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 91 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 93 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 267 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 13 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Τροχαία Αττική Ιανουάριος: Ο Ιανουάριος του 2020

Ωστόσο, λιγότερα θανατηφόρα με λιγότερους νεκρούς στην άσφαλτο καταγράφηκαν τον αντίστοιχο Ιανουάριο του 2020, όταν δεν είχαν επιβληθεί περιορισμοί στην κυκλοφορία λόγω κορωνοϊού και η κυκλοφορία για όλα τα οχήματα και τις νυχτερινές ώρες, ήταν ελεύθερη. Κατά τον μήνα Ιανουάριο 2020, λοιπόν, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 438 τροχαία ατυχήματα με 528 παθόντες και ειδικότερα: 8 θανατηφόρα με 9 νεκρούς, 18 σοβαρά με 20 σοβαρά τραυματίες, 412 ελαφρά με 499 ελαφρά τραυματίες.

Τροχαία Αττική Ιανουάριος: Οι αιτίες των δυστυχημάτων

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν, επαναλαμβάνει ουσιαστικά η Τροχαία, η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Τροχαία Αττική Ιανουάριος: Πάνω από 27.000 παραβάσεις

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, βεβαιώθηκαν 27.293 παραβάσεις από τις οποίες 590 σε βαθμό πλημμελήματος. Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν: 663 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι -66- ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 2.679 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 290 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 510 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 531 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 542 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Keywords
Τυχαία Θέματα