Τρίτη μέρα με τριπλάσιο μέγεθος η φωτιά στην Καλιφόρνια

Τρίτη διαδοχική ημέρα που μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη κατά μήκος της ακτής της Καλιφόρνια, βορειοδυτικά του Λος Άντζελες και έχει τριπλασιάσει την έκτασή της σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής η οποία είχε κατορθώσει να θέσει υπό έλεγχο περίπου το 20% του πύρινου μετώπου, όπως ανακοίνωσε το Πυροσβεστικό Σώμα της Κομητείας Βεντούρα.

Η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε 40.000 στρέμματα βλάστησης το πρωί της Παρασκευής και συνέχισε να κατακαίει 113.000 στρέμματα τη νύχτα, ενώ 15 σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές και τουλάχιστον 4.000 κατοικίες απειλούνται

από πυρκαγιά. Πολλοί κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους.

Δύναμη 1.000 στρατιωτών με την υποστήριξη οκτώ ελικοπτέρων και έξι πυροσβεστικών αεροσκαφών δίνουν μάχη με τις φλόγες, τις οποίες ενισχύουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Ελικόπτερα και αεροσκάφη με συνεχείς ρίψεις νερού προσπαθούν να προστατεύσουν τις απειλούμενες από τη φωτιά κατοικημένες περιοχές.

Ένα τμήμα 13 χλμ. της εθνικής οδού του Ειρηνικού (PCH) παραμένει κλειστό, όπως και η πανεπιστημιούπολη, του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, που βρίσκεται πολύ κοντά.

Οι άνεμοι που άλλαξαν κατεύθυνση και πνέουν τώρα προς βορράν, δυσχεραίνουν την επιχείρηση της κατάσβεσης. Πολλά σπίτια εκκενώθηκαν. Προηγουμένως η φωτιά ακολουθούσε κατεύθυνση προς νότο και την κομητεία του Λος Αντζελες, είπε η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λόρι Ρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα