Τρίωρο γεύμα Τσίπρα και Ιερώνυμου – Το «μενού» της συνάντησης και ποιος συνόδευε τον πρωθυπουργό


Για όλα τα θέματα που απασχολούν τις σχέσεις πολιτείας και εκκλησίας συζήτησαν ο Αρχιεπίσκοπος και ο πρωθυπουργός στο τρίωρο γεύμα. Ο κ.Τσίπρας έφτασε στις 2:10 το μεσημέρι στην Αρχιεπισκοπή και αποχώρησε μετά τις πέντε το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες επαναβεβαιώθηκε το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρει η εκκλησία απέναντι στην οικονομική κρίση. Μάλιστα και οι δύο συμφώνησαν πως οι όποιες διαφορές μπορούν να επιλυθούν μέσα σε πνεύμα σύνεσης χωρίς αντιπαραθέσεις.

Με βάση τις ίδιες πηγές, πάντως, ούτε ο πρωθυπουργός ούτε και ο Αρχιεπίσκοπος δεν έθιξαν, στη διάρκεια της συζήτησης, το θέμα της απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά και τον τρόπο διδασκαλίας τους στα σχολεία, το οποίο πρόσφατα προκάλεσε ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Τον πρωθυπουργό συνόδευε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Το μενού περιελάμβανε θαλασσινά, ψάρια και πράσινη σαλάτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα