Τρεις νεκροί στην Δυτική Όχθη

Τρείς Παλαιστίνοι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο (22/3) στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όταν συγκρούστηκαν με τον ισραηλινό στρατό που επιχειρούσε για να συλλάβει ακτιβιστή.

Αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τουλάχιστον ένας από τους νεκρούς ήταν μαχητικό μέλος της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, ενώ οι ταυτότητες των άλλων θυμάτων δεν έγιναν αμέσως γνωστές. Σύμφωνα με πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου, δύο από τους τρεις νεκρούς ήταν ακτιβιστές ενώ ο τρίτος ήταν άμαχος.

Δεκατέσσερις Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν

κατά τις συγκρούσεις και η κατάσταση δύο εξ αυτών είναι κρίσιμη.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει εκδώσει μέχρι στιγμής ανακοίνωση για το επεισόδιο. Το Ισραήλ πραγματοποιεί περιοδικά επιδρομές σε τμήματα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης για να συλλάβει μαχητικούς Παλαιστίνιους τους οποίους υποψιάζεται ότι εμπλέκονται σε βίαια επεισόδια εναντίον του Ισραήλ.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν τρεις ημέρες αφότου ισραηλινά στρατεύματα σκότωσαν ένα νεαρό Παλαιστίνιο σε άλλο σημείο της Δυτικής Όχθης.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει πριν από το σημερινό επεισόδιο πως οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 57 Παλαιστινίους και έχουν τραυματίσει σχεδόν 900 από τον περασμένο Ιούλιο που επαναλήφθηκαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα