Τρεις φορές περισσότερο υπερφορτωμένο το νοτιοκορεατικό πλοίο

Φορτωμένο με τρεις φορές μεγαλύτερο βάρος από το μέγιστο επιτρεπόμενο ήταν το νοτιοκορεατικό πλοίο «Sewol» που βυθίστηκε στις 16 Απριλίου παρασύροντας στον υγρό του τάφο περισσότερους από 300 ανθρώπους.

Την παραπάνω διαπίστωση γνωστοποίησαν σήμερα (7/5)τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα έκθεση των εμπειρογνωμόνων της αστυνομίας. Συγκεκριμένα, το επιβατηγό οχηματαγωγό «Sewol» μετέφερε φορτίο 3.608 τόνων, συμπεριλαμβανομένων 108 οχημάτων.

Σύμφωνα με έγγραφα που έχουν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της έρευνας, κατά τον απόπλου, το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο στα 139 από τα

241 δρομολόγια που έκανε στην συγκεκριμένη διαδρομή από τον Μάρτιο του 2013. Αξιωματούχοι υπολογίζουν τα έσοδα από το επιπλέον φορτίο που μετέφερε το πλοίο σε συνολικά 2,9 δισεκ. γουόν (2,8 εκατομμύρια δολάρια, περίπου 2 εκατ. ευρώ).

Αξιωματούχοι είχαν αναφέρει νωρίτερα πως υποψιάζονταν πως το υπερβολικό βάρος, οι αλλαγές που είχαν γίνει στο εσωτερικούς χώρους του πλοίου καθώς και ο καταμερισμός του φορτίου μπορεί να έπαιξαν ρόλο στο ναυτικό δυστύχημα. Πιθανότατα το φορτίο μετατοπίστηκε όταν το πλοίο έκανε μια απότομη στροφή πριν πάρει κλίση αρχίσει να βάζει νερά, σύμφωνα με την ομάδας έρευνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα