Τρεις άμεσες παρεμβάσεις για την αγορά

Τρεις άμεσες παρεμβάσεις στην αγορά, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αντιμετωπισθούν χρόνια προβλήματα και να βελτιωθεί το αγοραστικό κλίμα ανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κος Κωστής Χατζηδάκης, μετά την συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, για μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση περί των ζητημάτων που αφορούν την ανάπτυξης και την επιχειρηματικότητα.

Οι

παρεμβάσεις αφορούν το παραεμπόριο, για το οποίο θα υπάρξει συντονισμός με τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα, τα ανοιχτά εμπορικά κέντρα [“open malls”] και την προβολή δωρεάν διαφημιστικών μηνυμάτων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, για θέματα αγοράς και καταναλωτή.

Της συνάντησης αυτής, είχε προηγηθεί την προηγουμένη η συνάντηση του προεδρείου της ΕΣΕΕ με τον υφυπουργό Εμπορίου κο Θανάση Σκορδά, με επίκεντρο περισσότερο τα φλέγοντα θέματα της αγοράς.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων αυτών, η ΕΣΕΕ παρέδωσε πλήρες υπόμνημα θέσεων και προτάσεων για την ανάπτυξη και το εμπόριο, καθώς επίσης και για την ολοκληρωμένη Έρευνα Πεδίου’ για τις ‘Μικρομεσαίες Εμπορικές Επιχειρήσεις’.

«Δεδομένου ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει χρήματα να μοιράσει, θα πρέπει τουλάχιστον να αξιοποιήσει τους μηχανισμούς που έχει στη διάθεσή του προκειμένου να βοηθήσει την αγορά, τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κος Βασίλης Κορκίδης, μετά το πέρας της εν λόγω συνάντησης -μεταξύ άλλων- δήλωσε: «Υπάρχουν μέτρα που κοστίζουν ακριβά και ενέργειες που δεν στοιχίζουν τίποτα. Όμως, σημαίνουν πολλά για τους υπερχρεωμένους μικρομεσαίους του εμπορίου. Τα 15 σημεία που συζητήθηκαν με τον υπουργό έχουν μεγάλη σημασία για το ελληνικό εμπόριο και την αγορά, κι αν εφαρμοστούν άμεσα θα αποφύγουμε άλλη μία τριετία χαμένης ανάπτυξης».

Keywords
Τυχαία Θέματα