«Τρέχουν» στην κυβέρνηση για συμφωνία με τους Θεσμούς έως αύριο Σάββατο

Τρέχουν στην κυβέρνηση προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με το κουαρτέτο των εκπροσώπων των θεσμών και έτσι στο Eurοworking Group και στη συνέχεια στο Eurogroup, τα οποία θα γίνουν στο τέλος αυτής της εβδομάδας, να «ανάψει» το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, συν των 10 της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και να επαναρχίσει έτσι η χρηματοδότηση της χώρας μας στο πλαίσιο του προγράμματος που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι.

Χθες

πραγματοποιήθηκε για το θέμα συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), κατά την οποία υπήρξε το συμπέρασμα ότι είναι εφικτό να υπάρξει συμφωνία έως το Σάββατο και την Κυριακή να παρθεί η απόφαση της άμεσης χρηματοδότησης που εκκρεμεί.

Στο ΚΥΣΟΙΠ, που έγινε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, έλαβαν μέρος ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και Τρύφων Αλεξιάδης, καθώς και ο αρμόδιος υπουργός για θέματα ΕΣΠΑ Αλέκος Χαρίτσης.

Σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης θα έχουν νέα συνάντηση με τους Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ), Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESΜ) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) με στόχο να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία που θα επιτρέψει τη σύγκληση του EuroWorking Group (EWG) μεθαύριο Κυριακή. Μαζί τους θα συζητήσουν τα θέματα των «κόκκινων» δανείων, του ασφαλιστικού, καθώς και του προϋπολογισμού του 2016, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα παρθεί οριστική απόφαση και για το θέμα των 100 δόσεων.

Όσον αφορά στη συμφωνία, αυτή μάλλον δεν θα κλείσει σήμερα, με τα κυβερνητικά στελέχη να υποστηρίζουν ότι αυτό θα γίνει, εκτός σοβαρού απροόπτου αύριο Σάββατο (14/11), προσθέτοντας ότι από εδώ και πέρα όλα θα κυλήσουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα