Τρέχουν για τις φορολογικές υποχρεώσεις οι ασφαλισμένοι

Πλήθος φορολογικών υποχρεώσεων πρέπει να εκπληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Ειδικότερα, μέχρι τις 2 Ιουνίου πρέπει να υποβληθεί Ε9 από όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων με μεταβολή στην ακίνητη περιουσία τους ή με «τακτοποίηση» ημιυπαιθρίου ή άλλου αυθαίρετου χώρου.

Ταυτόχρονα, στο τέλος του μήνα πρέπει να κατατεθούν οι δηλώσεις φορολογίας των νομικών προσώπων (έντυπα Φ01-013 και Φ01-010) όπως επίσης και οι συγκεντρωτικές καταστάσεις με τις δαπάνες του πρώτου τριμήνου.

Επίσης,

εκπνέει και η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία. Αν αθροιστούν οι δηλώσεις που πρέπει να κατατεθούν μπορεί να προσεγγίζουν τα 3,5 εκατομμύρια, αριθμός που δείχνει τον φόρτο εργασίας που έχει συσσωρευτεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, από χθες ο αρμόδιος γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων Χάρης Θεοχάρης, δέχεται εισηγήσεις, κάποιες από τις υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρωθούν έως το τέλος Μαΐου να μετατεθούν έτσι ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση του συστήματος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζήτημα αντιμετωπίζεται θετικά αλλά οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν –πιθανότατα- την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις, η παράταση θα αφορά σε δύο υποχρεώσεις:

Τις συγκεντρωτικές καταστάσεις με τα τιμολόγια του πρώτου τριμήνου του 2014. Προτείνεται και τα τιμολόγια του α’ τριμήνου και τα τιμολόγια του β’ τριμήνου, να υποβληθούν ταυτόχρονα τον Ιούλιο

Τις συγκεντρωτικές καταστάσεις με τα τιμολόγια του 2013 (είναι οι γνωστές συγκεντρωτικές καταστάσεις στις οποίες εμφανίζουμε τις συναλλαγές άνω των 300 ευρώ). Η συγκεκριμένη υποχρέωση που κανονικά πρέπει να εκπληρωθεί μέσα στον Ιούνιο (έως τις 25/06) προτείνεται να μετατεθεί για τον Οκτώβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα