Τραγωδία στο Βόλκογκραντ της Ρωσίας

Σε τραγωδία δίχως όρια εξελίσσεται ή μέχρι στιγμής επίσημη καταγραφή των θυμάτων της επίθεσης από γυναίκα καμικάζι στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγκογκραντ στη νότια Ρωσία. Τα στοιχεία των ρωσικών αρχών κάνουν λόγο ήδη για 18 νεκρούς και 50 τραυματίες, ενώ μεταξύ των νεκρών υπάρχει σίγουρα και ένα παιδί, ενώ μια 27χρονη κοπέλα νοσηλεύεται με πολύ σοβαρά τραύματα.

Η «μαύρη χήρα» εισέβαλε στον σταθμό σε ώρα αιχμής και πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη, σκορπώντας τον θάνατο και τον πανικό.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 12:45 ώρα Μόσχας ακριβώς στη είσοδο του κτιρίου του σιδηροδρομικού σταθμού.
Φαίνεται ότι η γυναίκα ενεργοποίησε τα εκρηκτικά λίγο πριν περάσει από αστυνομικό έλεγχο και εντοπιστεί από τους ανιχνευτές μετάλλων. Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες λαμβάνουν σοβαρά προληπτικά μέτρα στις δημοκρατίες του νότου, εκεί από όπου συνήθως πηγάζει το τρομοκρατικό φαινόμενο όμως φαίνεται ότι σήμερα δεν μπόρεσαν να προλάβουν το κακό.
Στις 21 Οκτωβρίου μια άλλη «μαύρη χήρα» πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό σε λεωφορείο της ίδιας πόλης προκαλώντας τον θάνατο οκτώ επιβατών και τον τραυματισμό τουλάχιστον 50. Οι αρχές εκφράζουν φόβους και για άλλες επιθέσεις ενόψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, ενώ ο Βλάντιμιρ Πούτιν έδωσε εντολή να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας και έθεσε σε επιφυλακή όλο τον μηχανισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα