Τραγωδία στη Μαύρη Θάλασσα: Συνετρίβη TU-154 με 91 επιβάτες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τα συντρίμμια ενός αεροσκάφους της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας τύπου Τουπόλεφ (ΤU-154) εντόπισαν συνεργεία διάσωσης στη Μαύρη Θάλασσα. Το εν λόγω αεροσκάφος είχε χαθεί από τα ραντάρ σήμερα λίγο μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο του Σότσι.

Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν σε απόσταση ενάμιση χιλιομέτρου από την ακτή και σε βάθος 50-70 μέτρων. Μάλιστα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μεταδίδει πως προσωπικά αντικείμενα των επιβατών

ξεβράζονται στην ακτή.

Στο αεροσκάφος που είχε προορισμό τη Λαττάκεια επέβαιναν 91 άτομα (83 επιβάτες και 8 μέλη πληρώματος), μεταξύ των οποίων μουσικοί και δημοσιογράφοι, οι οποίοι πήγαιναν στη Συρία προκειμένου να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τα στρατεύματα που επιχειρούν εκεί.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας, το TU-154 έφθασε στο Σότσι από το αεροδρόμιο Chkalovsky της Μόσχας για ανεφοδιασμό», δήλωσε αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου έκτακτων αναγκών στο RIA Novosti.

Η συντριβή του μπορεί να οφείλεται σε τεχνική βλάβη ή σε λάθος χειρισμό του πιλότου, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, καθώς το σήμα του χάθηκε λίγα λεπτά μετά την απογείωση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πιλότος δεν πρόλαβε να εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Το άρθρο Τραγωδία στη Μαύρη Θάλασσα: Συνετρίβη TU-154 με 91 επιβάτες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα