Τραγωδία Σαπεκοένσε: Πιλότος και εταιρεία ευθύνονται σύμφωνα με πόρισμα της Κολομβίας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η αρχή πολιτικής αεροπορίας της Κολομβίας γνωστοποίησε σήμερα ότι τα λάθη που έκαναν ο πιλότος, η αεροπορική εταιρεία και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Βολιβίας ευθύνονται για την πρόσφατη αεροπορική τραγωδία. Στο εν λόγω δυστύχημα σκοτώθηκαν 71 άτομα, μεταξύ των οποίων μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαπεκοένσε. Εκ των 77 επιβαινόντων, έξι

άνθρωποι επέζησαν από τη συντριβή.

Το πόρισμα των κολομβιανών αρχών μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το αεροσκάφος της εταιρείας LaMia συνετρίβη σε μια δασώδη πλαγιά κοντά στο Μεντεγίν, επειδή ο πιλότος δεν προχώρησε σε διαδικασία ανεφοδιασμού κατά τη διάρκεια της πτήσης και δεν ανέφερε τις μηχανικές βλάβες που προέκυψαν εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων».

Άλλωστε ο σμήναρχος Φρέντι Μπονίγια, γραμματέας της αρχής Ασφάλειας Πτήσεων της Κολομβίας δήλωσε σχετικά: «Κανένας τεχνικός παράγοντας δεν οδήγησε στο δυστύχημα, όλα ενέπλεκαν το ανθρώπινο λάθος, που προστίθεται στον παράγοντα της διαχείρισης (της πτήσης) εκ μέρους της διοίκησης της αεροπορικής εταιρείας και τη διαχείριση και οργάνωση των σχεδίων πτήσης από τις αρχές στη Βολιβία. Οι αρχές πολιτικής αεροπορίας στη Βολιβία και η αεροπορική εταιρεία αποδέχθηκαν τις συνθήκες πτήσης που παρουσιάστηκαν στο σχέδιο πτήσης, οι οποίες ήταν απαράδεκτες».

Εκτός της έλλειψης καυσίμων, το αεροσκάφος ήταν υπερφορτωμένο κατά 400 κιλά και δεν είχε πιστοποιηθεί να πετάξει στο ύψος στο οποίο τελικά πέταξε, σύμφωνα με τον Μπονίγια: «To αεροσκάφος υπέρβαινε το ανώτερο επιτρεπόμενο βάρος των 41,9 τόνων».

Εξάλλου τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της έρευνας των κολομβιανών αρχών συμπίπτουν με τους ισχυρισμούς των αρχών της Βολιβίας ότι η εταιρεία LaMia και ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ήταν άμεσα υπεύθυνοι για το δυστύχημα.

Ο πιλότος Μιγκέλ Κουιρόγκα ήταν συνιδιοκτήτης της εταιρείας και σκοτώθηκε κατά τη συντριβή.

Το άρθρο Τραγωδία Σαπεκοένσε: Πιλότος και εταιρεία ευθύνονται σύμφωνα με πόρισμα της Κολομβίας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα