Τραμπ – πτώμα: Ο ανατριχιαστικός τρόπος που βρήκε για να επιτεθεί στην Πελόζι

Τραμπ – πτώμα: Μια ανατριχιαστική φωτογραφία ενός αιμόφυρτου πτώματος πάνω σε έναν φράχτη ανήρτησε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter προκειμένου να εξαπολύσει επίθεση κατά της Δημοκρατικής προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι. Στη λεζάντα που συνοδεύει την αποκρουστική εικόνα – προφανώς κάπου αντικυβερνητικού διαδηλωτή που σκοτώθηκε στο Ιράν – ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, που έχει

ανοικτή κόντρα με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του στη Γερουσία, έγραψε: «Ερώτηση: Ποιος στην Αμερική υποστηρίζει αυτό το έγκλημα των μουλάδων; Απάντηση: Η Νάνσι Πελόζι #NancyPelosiFakeNews #IranProtests2020 #IranPortests».

Μάλιστα ο Τραμπ δεν σταμάτησε εκεί, αλλά ανήρτησε και μια φωτογραφία της Προέδρου της Βουλής και του επικεφαλής της Μειοψηφίας στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ – επίσης Δημοκρατικού – με παραδοσιακή ισλαμική ενδυμασία. Στο συγκεκριμένο tweet ο Τραμπ κατηγόρησε το «διεφθαρμένο» Δημοκρατικό Κόμμα ότι «σπεύδει να σώσει τους αγιατολάδες».

‘Δύσκολη’ η καθαίρεση Τραμπ

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στο Ιράν μετά την ανάληψη από το στρατό της ευθύνης για την κατάρριψη του ουκρανικού boeing, τη νύχτα που η Τεχεράνη εξαπέλυσε πυραυλικές επιθέσεις κατά αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ σε αντίποινα για τον θάνατο του Ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί. Η Πελόζι καταδίκασε την απόφαση του Τραμπ να διατάξει την εξόντωση του Σουλεϊμανί, υποστηρίζοντας ότι έτσι έφερε τις ΗΠΑ στα πρόθυρα πολέμου με το Ιράν. Κι αναμένεται να καταθέσει τώρα -ενδεχομένως και σήμερα – στη Γερουσία το κατηγορητήριο σε βάρος του Τραμπ ανοίγοντας τον δρόμο για την άμεσα επικείμενη διεξαγωγή δίκης για την καθαίρεσή του.

Ο Τραμπ δεν κρύβει τον εκνευρισμό του για τη διαδικασία παραπομπής του, που δηλητηριάζει το τέλος της πρώτης του θητείας στην προεδρία, η οποία ελπίζει ότι δεν θα είναι η τελευταία. Οι Ρεπουμπλικανοί έχουν την πλειοψηφία στη Γερουσία κι ως εκ τούτου θεωρείται απίθανο να συγκεντρωθούν τα δύο τρίτα των ψήφων που απαιτούνται για την καθαίρεση του Τραμπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα