Τουρκία: Θεαματική αλλαγή πολιτικής για το κουρδικό

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζει μια θεαματική αλλαγή της πολιτικής που ακολουθεί τον τελευταίο καιρό στο κουρδικό ζήτημα, υποστηρίζουν πολιτικές πηγές στο περιβάλλον του.
Σε δηλώσεις του σε δυο τηλεοπτικά δίκτυα το Σαββατοκύριακο, ο Τούρκος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το κοινοβουλευτικό κουρδικό κόμμα BDP, δεν έχει πλέον καμία αξιοπιστία στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας του ΡΚΚ.

«Το θέμα κατά πάσα πιθανότητα θα πάει και πάλι για το Ιμραλί»,

είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός με το γνωστό ύφος του, εννοώντας ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποια παρέμβαση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν αρχηγού του ΡΚΚ που εκτίει την ποινή του στο νησί Ιμραλί.
Άλλωστε ο αδελφός του Οτσαλάν, Μεχμέτ, που επισκέφθηκε πρόσφατα το Ιμραλί, δήλωσε στον Τουρκικό Τύπο ότι ο αδελφός του ετοιμάζει σχέδιο ειρήνης και περιμένει «να του ανατεθούν καθήκοντα» για την λύση του κουρδικού.

Ωστόσο, απέκλεισε φήμες για την μεταβολή της ποινής του Οτσαλάν σε κατ' οίκον περιορισμό, προκειμένου να εξασφαλισθεί η συνεργασία του για να λυθεί το κουρδικό ζήτημα.  
Το συνέδριο του κυβερνητικού κόμματός που αρχίζει σήμερα (Κυριακή) στη Άγκυρα μπορεί να είναι η ευκαιρία αλλαγής της ακολουθούμενης πολιτικής, λένε οι ίδιες πολιτικές πηγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα