Τουρκία: Παραιτήθηκε ο διευθυντής της εφημερίδας Χουριέτ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθυντής της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, λίγες μόλις μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές και έπειτα από τη δριμεία κριτική που άσκησε ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της ιδιοκτήτριας εταιρείας της εφημερίδας, δηλαδή του εκδοτικού ομίλου Dogan.

Στη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης την Πέμπτη, ο Ερντογάν άσκησε κριτική εναντίον του ομίλου Dogan, κατηγορώντας τον ότι πρόβαλε αντιισλαμικά σχόλια σε έναν

από τους τηλεοπτικούς του σταθμούς και ότι η κάλυψη των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας είναι φιλοισραηλινή.

Οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν συχνά εκφράσει ανησυχία για την πίεση που ασκεί η κυβέρνηση στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας τις απολύσεις διευθυντών και δημοσιογράφων.

Μάλιστα, βουλευτής της αντιπολίτευσης, αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου συνδέουν την αποχώρηση του Ενις Μπερμπέρογλου χθες, Παρασκευή από την Χουριέτ με τέτοιου είδους πιέσεις, αλλά το ίδιο το έντυπο το διαψεύδει, υποστηρίζοντας ότι ο Μπερμπέρογλου αποχώρησε οικειοθελώς. Ο ίδιος, πάντως, ο Μπερμπέρογλου δεν έχει προβεί σε κάποια δημόσια δήλωση.

Εξάλλου, ο Ερντογάν αναμένεται να αναδειχθεί ο πρώτος άμεσα εκλεγμένος πρόεδρος της Τουρκίας, αλλά η εμμονή του με την εξουσία έχει πολώσει τη χώρα.

Το άρθρο Τουρκία: Παραιτήθηκε ο διευθυντής της εφημερίδας Χουριέτ εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα