Τουρκία για Καναντέρ: Μήνυμα συμπαράστασης από την Άγκυρα

Μήνυμα συμπαράστασης έστειλε και η Άγκυρα στην Αθήνα μετά τον θάνατο των δύο χειριστών του Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο.  Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επικοινώνησε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του.  «Σε επικοινωνία μας, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια ζωής των δύο χειριστών πυροσβεστικού αεροσκάφους στην Εύβοια». Αυτό τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter

ο Έλληνας υπουργός Άμυνας.

«Εξέφρασε επίσης τη συμπαράστασή του στον ελληνικό λαό και σε όσους επιχειρούν στην κατάσβεση πυρκαγιών στη χώρα μας» προσθέτει ο κ. Δένδιας.

Σε επικοινωνία μας, ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Yaşar Güler, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια ζωής των δύο χειριστών πυροσβεστικού αεροσκάφους στην Εύβοια. Εξέφρασε επίσης τη συμπαράστασή του στον ελληνικό λαό και σε όσους επιχειρούν στην κατάσβεση πυρκαγιών στη… pic.twitter.com/o0Ek7RBHC8

Nikos Dendias (@NikosDendias) July 25, 2023

«Με στεναχωρεί βαθιά ο θάνατος δύο πιλότων στο πυροσβεστικό αεροσκάφος που συνετρίβη στην Ελλάδα. Συμμερίζομαι εγκάρδια τον πόνο της γειτονικής χώρας Ελλάδας και του ελληνικού λαού», ανέφερε, με τη σειρά του, σε ανάρτησή του ο υπουργός Γεωργίας και Δασών της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

«Τιμώ με σεβασμό όλους τους ήρωες που έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά των δασικών πυρκαγιών σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Yunanistan’da düşen yangın söndürme uçağındaki iki pilotun hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duydum.

Komşu ülke Yunanistan’ın ve Yunan halkının acısını yürekten paylaşıyorum.

Dünya genelinde orman yangınlarıyla mücadelede yaşamını yitiren tüm kahramanları saygıyla anıyorum.

İbrahim Yumaklı (@ibrahimyumakli) July 25, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα