Τουρκία : Διόρισαν μόνιμο Ιμάμη στην Αγιά Σοφιά- Η θέση παρέμενε κενή από το 1936

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η Τουρκία συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο των προκλητικών κινήσεων που πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα. Η τελευταία αφορά στον διορισμό μόνιμου Ιμάμη στην Αγιά Σοφιά, σε μια θέση η οποία αν και τυπικά υπήρχε από το 1935 παράμενε επί δεκαετίες κενή.

Ωστόσο σύμφωνα με απόφαση της μουφτείας της περιοχής Φατίχ όπως και της υπηρεσίας θρησκευτικών υποθέσεων, που γνωστοποιεί η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ο νέος μόνιμος Ιμάμης θα είναι υπεύθυνος για την πραγματοποίηση όλων των ημερήσιων προσευχών. Όπως εξάλλου επισημαίνεται

στον τουρκικό τύπο με αυτή την εξέλιξη η φωνή του Ιμάμη θα ακούγεται πια, πέντε φορές την ημέρα από τους μιναρέδες της Αγιάς Σοφιάς και όχι δύο όπως γινόταν μέχρι τώρα. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνη η τουρκική πλευρά είχε προχωρήσει και σε άλλη μια πρόκληση , καθώς για πρώτη φορά διαβάστηκε το Κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά.

Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται να προστεθεί στις πρόσφατες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν στις οποίες αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην συνθήκη της Λωζάνης χαρακτηριζοντάς την ως μια αναγκαστική επιλογή ενώ περαιτέρω είχε δηλώσει «Φέραμε στην επικαιρότητα τη Λωζάνη και το Εθνικό Συμβόλαιο. Φαίνεται πως κάποιες αλήθειες μας τις έμαθαν λάθος. Θέλω από τη νεολαία μας να εξετάσει τη Λωζάνη και ας ενοχληθούν κάποιοι. Τα λάθη αυτά πρέπει να τα ξέρουμε».

Το άρθρο Τουρκία : Διόρισαν μόνιμο Ιμάμη στην Αγιά Σοφιά- Η θέση παρέμενε κενή από το 1936 εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα