Τουλάχιστον 31 νεκροί σε βομβιστική επίθεση στη Χάμα της Συρίας

Καμικάζι ανατινάχθηκε μέσα στο όχημά του σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στα περίχωρα της πόλης Χάμα της Συρίας, η οποία ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την κρατική τηλεόραση, υπάρχουν τουλάχιστον 31 νεκροί.

Την έκρηξη επιβεβαίωσε και η μη κυβερνητική οργάνωση "Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων". Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μετά την έκρηξη

ακολούθησαν σφοδρά πυρά. Στόχος του παγιδευμένου οχήματος ήταν μια θέση ελέγχου κοντά σε μια επιχείρηση γεωργικών οχημάτων όπου έχουν τη βάση τους στρατεύματα του καθεστώτος.

Πλάνα που προβλήθηκαν από την κρατική τηλεόραση δείχνουν πυροσβέστες να επιχειρούν να σβήσουν εστίες φωτιάς και μαύρα σύννεφα καπνού να υψώνονται πάνω από απανθρακωμένα φορτηγά και αυτοκίνητα.

Στην αρχή της συριακής εξέγερσης, η Χάμα ήταν θέατρο σημαντικών διαδηλώσεων πολιτών που απαιτούσαν την πτώση του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Στο τέλος του καλοκαιριού της ίδιας χρονιάς, ο στρατός είχε επιτεθεί στην πόλη σκοτώνοντας πολλούς κατοίκους. Έκτοτε ασκεί πολύ αυστηρό έλεγχο στη Χάμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα