Του ζήτησαν νερό και τον λήστεψαν

Του ζήτησαν νερό να ξεδιψάσουν ,όπως του είπαν, τους άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του να δροσιστούν κι εκείνοι τον έστειλαν στο νοσοκομείο για να τον ληστέψουν! Συνέβη στις Καμάρες Χαλκίδας με δράστες δύο γυναίκες κι έναν άνδρα Ρομά και θύμα 91χρονο, κάτοικο της περιοχής, ο οποίος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι οι ληστές τον χτύπησαν βάναυσα, πιστεύοντας ότι διέθετε πολλά χρήματα, αλλά εκείνος είχε όλα κι όλα 80 ευρώ τα οποία άρπαξαν. Συγκλονισμένοι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας σήμαναν συναγερμό και ξεκίνησαν αμέσως την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών της αιματηρής ληστείας. Δεν

άργησαν να φθάσουν στη σύλληψη των τριών Ρομά, ενός 37χρονου και δύο γυναικών, 47 και 49 ετών αντίστοιχα.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, οι τρεις τους, προσέγγισαν τον ηλικιωμένο, τον οποίο είδαν να κάθεται αμέριμνος στην αυλή της οικίας του και με το πρόσχημα ότι διψούσαν πολύ, εισήλθαν στην οικία του.

Υπόδικος ο 37χρονος

Ενώ ο ιδιοκτήτης του σπιτιού του έλεγε πως θα εξυπηρετηθούν, ο 37χρονος, βρήκε την… ευκαιρία, επιτέθηκε στον ανήμπορο ηλικιωμένο και τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο… Πρόκειται για δράστη, ο οποίος είχε συλληφθεί από την αστυνομία πρόσφατα για παρόμοια αδικήματα και βρισκόταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους εμφάνισης στο Τμήμα! Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, ο προαναφερόμενος, απειλούσε τον γέροντα ότι θα ασκήσει ακόμη μεγαλύτερη βία σε βάρος του, αν δεν αποκαλύψει που έχει τα χρήματα.

Άρπαξαν 80 ευρώ

Τον ακινητοποίησαν και αφού οι δύο γυναίκες, που είχαν μπει από την αρχή στο εσωτερικό, έκαναν το σπίτι άνω-κάτω, άρπαξαν 80 ευρώ του 91χρονου και τράπηκαν σε φυγή σίγουροι ότι δεν θα βρουν τίποτε άλλο. Το θύμα ενημέρωσε συγγενείς τους και χρειάστηκε να μεταφερθεί από τους ίδιους στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, όπου του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες. Από την άλλη, οι ληστές οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, όπου αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από το θύμα τους και αναγκάστηκαν έτσι να ομολογήσουν τις πράξεις τους, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Η έρευνα σε βάρος τους συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στην επίσημη ενημέρωσή της, η Αστυνομία αναφέρει ότι «όπως προέκυψε από την έρευνα, μεσημβρινές ώρες, οι τρεις συλληφθέντες εισήλθαν στην οικία ηλικιωμένου ημεδαπού και με την άσκηση σωματικής βίας από τον άνδρα συλληφθέντα, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από το εσωτερικό της οικίας και τράπηκαν σε φυγή. Ο παθών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου του παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα και αποχώρησε. Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και σε βάρος του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Του ζήτησαν νερό και τον λήστεψαν,