Το Βερολίνο θεωρεί «άκρως απαραίτητη» τη συμμετοχή του ΔΝΤ στους θεσμούς

Ως «άκρως απαραίτητη» χαρακτήρισε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στους τρεις θεσμούς (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ), όσον αφορά στις συνομιλίες για την Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ.

Οι δηλώσεις Γέγκερ έρχονται ως απάντηση στην εφημερίδα Bild,

που είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο η Κομισιόν φέρεται να σχεδίαζε σύνοδο για το ελληνικό χρέος, χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Εξάλλου, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της Συνόδου κορυφής στη Ρίγα, παρουσία και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, η Άγκελα Μέρκελ έκανε λόγο για μια «πολύ φιλική και εποικοδομητική ανταλλαγή», ωστόσο όπως επεσήμανε «είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη συνεργασία με τους θεσμούς και μένουν πολλά ακόμη να γίνουν προτού επιτευχθεί συμφωνία».

«Η Γερμανία και η Γαλλία είναι πρόθυμες να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να συνδράμουν όποτε χρειαστεί, ωστόσο η λύση θα πρέπει να προκύψει μέσα από τις διαπραγματεύσεις με τους τρεις θεσμούς και απαιτείται πολύ εντατική δουλειά», δήλωσε χαρακτηριστικά η καγκελάριος.

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα