Το σχέδιο για την απόδραση Μαζιώτη με ελικόπτερο

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με οδηγό μια… λιμουζίνα, στο πίσω κάθισμα της οποίας πρωί της Δευτέρας η καταζητούμενη ως μέλος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας Παναγιώτα Ρούπα επιβιβάστηκε και αναχώρησε για το σημείο ραντεβού με το ελικόπτερο, προσπαθεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία να φθάσει στα ίχνη της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη, η οποία επιχείρησε με νοικιασμένο ελικόπτερο να «αλώσει» τις φυλακές Κορυδαλλού για να τον απελευθερώσει!

Έχτιζε προφίλ πλούσιας γυναίκας που ξόδευε πολλά
Το σχέδιο της Ρούπα, που με το πιστόλι στο χέρι σε ύψος 5.000 μέτρων πυροβολούσε

και πάλευε με τον χειριστή του ελικοπτέρου για να τον αναγκάσει να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί στις φυλακές, προέβλεπε τη μετακίνησή της προς τη Θερμησία, σημείο απογείωσης του ελικοπτέρου, με νοικιασμένη λιμουζίνα και σοφέρ, στοιχεία που θα ανταποκρίνονταν στο προφίλ που ήθελε να περάσει για την επιτυχία του σχεδίου της. Μια πλούσια κυρία, που ήθελε να κάνει «έκπληξη» σε οικογένεια με ταξίδι στην Κύθνο!

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες της «Αlpha freepress» αναφέρουν ότι η αναχώρησή της το πρωί της κρίσιμης ημέρας έγινε από την Αθήνα! Ομάδα αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, με αφετηρία το σημείο επιβίβασης, παίρνουν αντίθετα τις πιθανές διαδρομές μέσω των οποίων έφθασε εκεί, στην προσπάθειά τους μέσω μαρτυριών ή βίντεο, που τυχόν την κατέγραψαν, να βρουν κάποιο στοιχείο για το κρησφύγετό της! Θεωρείται πολύ πιθανόν η επικηρυγμένη με ένα εκατομμύριο ευρώ γυναίκα να κινείται στην πρωτεύουσα, με εντελώς αλλαγμένη εμφάνιση και στοιχεία ταυτότητας.
«Περνούσαμε μπροστά από αστυνομικούς με τον Νίκο και δεν μας έβλεπαν»

Άλλωστε, η ίδια, σε επιστολή της, μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, είχε κοινοποιήσει ότι οι δυο τους περνούσαν δίπλα από αστυνομικούς χωρίς πρόβλημα, αφού οι τελευταίοι δεν τους αναγνώριζαν! Από την άλλη πλευρά, η αντιτρομοκρατική για την άντληση στοιχείων, που θα την φέρουν στα ίχνη της γυναίκας που ψάχνει εδώ και τρία χρόνια, στηρίζει ελπίδες στις κινήσεις της μετά την περιπετειώδη προσγείωση του ελικοπτέρου σε χωράφια στις Ερυθρές. Θεωρείται βέβαιο, καθώς το τέλος της πτήσης συνέβη σε μια ερημική τοποθεσία που ήταν εκτός των προβλέψεων του σχεδίου της, ότι ζήτησε τηλεφωνικά βοήθεια από άτομο της εμπιστοσύνης της. Έτσι, από την καταγραφή των κλήσεων, που έγιναν το επίμαχο χρονικό διάστημα στην περιοχή, ίσως προκύψουν στοιχεία για την έρευνα.

Θα δραπέτευαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα
Ως προς το κινηματογραφικό σχέδιο της εναέριας απόδρασης και με δεδομένες τις οκτώ συνολικά θέσεις του ελικοπτέρου, η αντιτρομοκρατική έχει καταλήξει ότι δεν θα έπαιρνε μαζί της μόνο τον Νίκο Μαζιώτη, αλλά και τουλάχιστον άλλους τρεις άνδρες και μία γυναίκα! Η αντιτρομοκρατική, η οποία εμφανίζεται ανήσυχη και απογοητευμένη από τα ανύπαρκτα, όπως τα χαρακτηρίζει, μέτρα ασφαλείας των φυλακών Κορυδαλλού, είναι βέβαιη ότι το όλο εγχείρημα, απόγευμα Κυριακής, θα το έφερνε σε πέρας μόνη της η αποφασισμένη Παναγιώτα Ρούπα.

Θα καθήλωνε τη φρουρά με σφοδρά πυρά και χειροβομβίδες
Αν ο πιλότος, πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., εκπαιδευμένος σε επιχειρήσεις, υπάκουε, το ελικόπτερο θα πλησίαζε στις φυλακές και η ίδια με το πιστόλι, αλλά και με αυτόματο που εικάζεται ότι είχε κρυμμένο στη βαλίτσα, θα καθήλωνε με σφοδρά πυρά και χειροβομβίδες, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα αντιδρούσαν κατά την προσέγγισή τους στις φυλακές Κορυδαλλού. Εξετάζεται η περίπτωση να είχαν ήδη όπλα και οι «μυημένοι» κρατούμενοι στο σχέδιο απόδρασης ή και να τους πετούσε από ψηλά. Τα στελέχη των αρμόδιων διωκτικών αρχών διαπίστωναν ότι υπήρχε δυνατότητα προσγείωσης του ελικοπτέρου στο προαύλιο παρά τον κίνδυνο καθήλωσής του, προκειμένου να επιβιβαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι κρατούμενοι. Και ήρθε η απίστευτη αποκάλυψη γιο το τι… μαγειρευόταν στην κουζίνα της πτέρυγας των γυναικών με ανακοίνωση του ίδιου του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Είχαν κόψει τα κάγκελα στην κουζίνα της πτέρυγας
Βρέθηκαν στον χώρο της κουζίνας, απ’ όπου εικάζεται πως θα έφευγε ο Νίκος Μαζιώτης, κομμένα και επιμελώς καλυμμένα -με τσίχλες λένε οι πληροφορίες, στο χρώμα των σίδερων- δύο κάθετα σιδερένια κάγκελα. Πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο της πτέρυγας, όπου είχε πρόσβαση ο καταδικασμένος σε πενήντα χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα! Ήδη ο εισαγγελέας, μετά τα αποτελέσματα του επικεφαλής της εξωτερικής φρούρησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, διέταξε κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα από τον αρμόδιο εισαγγελέα και την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών σε τυχόν εμπλεκόμενους σωφρονιστικούς υπάλληλους.

Παράλληλα, φαίνεται ότι και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, στο πνεύμα των εντολών που έχουν, είναι στο… έλεος κάποιων κρατουμένων, αλλά είναι και τα πρώτα και πιο… βολικά εξιλαστήρια θύματα για την εκάστοτε εξουσία. Από την πλευρά του το υπουργείο ανακοίνωσε ότι «ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας και προετοιμάζεται (σ.σ. μια ακόμη φορά) επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση εναέριων προσβολών των φυλακών».

Τι έγινε στα 5.000 μέτρα πάνω από τις Ερυθρές
Η Πόλα Ρούπα έβγαλε το πιστόλι την ώρα που το ελικόπτερο βρισκόταν σε ύψος 5.000 πόδια πάνω από τις Ερυθρές, σύμφωνα με την κατάθεση του πρώην αστυνομικού. Καθόταν στη θέση του συγκυβερνήτη, όταν τον προέτρεψε, με την απειλή του όπλου, να αλλάξει κατεύθυνση και να κινηθεί «ανατολικά», προς την Αττική. Λειτουργώντας με το ένστικτο, της έπιασε το χέρι με το όπλο, ενώ με το άλλο κρατούσε τον μοχλό πλοήγησης. Κατά τη διάρκεια της σφοδρής συμπλοκής ανάμεσά τους, το ελικόπτερο από τα 5.000 πόδια έπεσε στα 1000, σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα.

Τα ερωτηματικά της αντιτρομοκρατικής
Ουδεμία αμφιβολία υπάρχει ότι ο πιλότος, με κίνδυνο της ίδιας του της ζωής, είτε να βληθεί από το πιστόλι της επιβάτιδάς του, είτε να σκοτωθεί από τη συντριβή του ελικοπτέρου, κατάφερε να αποτρέψει μία ακόμη -την τρίτη κατά σειρά- κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο στις φυλακές Κορυδαλλού, που ίσως είχε και θύματα. Όμως αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι, παρ’ όλα αυτά, «η πτήση ήταν πειρατική»! Δηλαδή, υπήρξαν κενά ασφαλείας εκ μέρους της εταιρείας, τα οποία ήταν σε γνώση του χειριστή και στοίχισαν ίσως στη διαφυγή της καταζητούμενης Πόλας Ρούπα!

Keywords
Τυχαία Θέματα