«Το Ψηφιακό Παιχνίδι στην Εκπαίδευση» με δωρεάν είσοδο

Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το Βρετανικό Συμβούλιο διοργανώνουν την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου την εκδήλωση: «Το Ψηφιακό Παιχνίδι στην Εκπαίδευση: Σχεδίαση, δημιουργία και χρήση».

H εκδήλωση πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και των ειδικοτήτων, σε γονείς αλλά και παιδιά.

Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τις δυνατότητες που παρέχει σήμερα η τεχνολογία στην εκπαίδευση

και θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έκθεση ψηφιακών παιχνιδιών με εκπαιδευτικό στόχο, ενδιαφέρουσες σχετικές ομιλίες αλλά και παρουσιάσεις του scratch, που επιτρέπει τη δημιουργία αυτοσχέδιων διαδραστικών παιχνιδιών, κινουμένων σχεδίων και ιστοριών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Επίσης, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Εκπαίδευση στη διαχείριση των διαμαχών μέσα από ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι» με μοναδικό ομιλητή τον Δρ. Κώστα Καρπούζη, κύριο ερευνητή ΕΠΙΣΕΥ-ΕΜΠ στην οποία θα αναφερθεί στο παιχνίδι Siren, που στοχεύει στην αντιμετώπιση και δημιουργική επίλυση των διαμαχών στο σχολικό περιβάλλον, υποστηρίζοντας το ρόλο των δασκάλων στην εκπαίδευση των μαθητών (10-14 ετών) σε ό,τι αφορά στην κατανόηση και στην επίλυση των διαφορών τους.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση θα βρείτε στη σελίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου: www.eef.edu.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα