Το πρόγραμμα της ΝΔ για την Εθνική Άμυνα

Μια σειρά από προτάσεις καταθέτει η ΝΔ για την Εθνική Άμυνα και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Μεταξύ άλλων, η ΝΔ προτείνει τη διατήρηση του θεσμού της στρατιωτικής θητείας με χορήγηση κινήτρων για την εκπλήρωσή της πριν την ένταξη στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αναβάθμιση του θεσμού των ΕΠΟΠ, ενώ εξετάζεται

και το θέμα της εθελοντικής κατάταξης γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις ως στρατεύσιμων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ισχυρή Άμυνα - Εθνική Αυτοπεποίθηση

1. ΙΣΧΥΡΗ ΑΜΥΝΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ

Στο σημερινό ασταθές και ρευστό διεθνές και περιφερειακό περιβάλλον η άμυνα, η ασφάλεια και η αποτρεπτική ικανότητα της χώρας αποτελούν στρατηγικές επιδιώξεις για τη σύγχρονη Ελλάδα. Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας εισάγει μια νέα αντίληψη για την Εθνική Άμυνα, που συνδυάζει το συνταγματικό της ρόλο ως θεματοφύλακα της εθνικής μας ασφάλειας και το ρόλο της ως οχήματος ανάπτυξης και εξωστρέφειας της χώρας. Αναγνωρίζει τις σημερινές συνθήκες ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, τις διαμορφούμενες γεωστρατηγικές συμμαχίες, τις ραγδαία εξελισσόμενες τεχνολογίες, την ιδιαίτερη γεωπολιτική θέση της χώρας μας, την πολιτική συνεργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς Οργανισμούς καθώς και την εμπειρία από το παρελθόν.

Η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε, δεν θα αποτελέσει πρόσχημα για τη μείωση της αποτρεπτικής ικανότητας και του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά αντίθετα γίνεται αφορμή για την ανασυγκρότησή τους με προτεραιότητα στον ανθρώπινο παράγοντα.

2. ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η Ελλάδα διευρύνει το ρόλο της ως παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μέσα από την αναβαθμισμένη συμμετοχή μας στους Διεθνείς Οργανισμούς, για τους οποίους ιστορικά πρωτοστατήσαμε, αλλά και στη βελτίωση της στρατιωτικής ισχύος και αποτρεπτικής ικανότητας σύγχρονων αμυντικών δογμάτων.

Προωθούμε την αποτελεσματική και ευέλικτη Δομή Δυνάμεων με αναδιοργάνωση στρατιωτικών μονάδων και εγκαταστάσεων, καθώς και ένα σύγχρονο σύστημα επιστρατεύσεως, προσαρμοσμένο στις νέες τεχνολογίες. Θεσμοθετούμε νέες διαδικασίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα, για τη διασφάλιση πλήρους διαφάνειας, την ταχεία ικανοποίηση των αναγκών και την εξοικονόμηση πόρων.

Μελετούμε τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, απαρτιζόμενο από κορυφαίους Ανώτατους Επιτελείς και υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες και ειδικούς επιστήμονες. Το Συμβούλιο θα είναι το κατεξοχήν συμβουλευτικό όργανο «χειρισμού κρίσεων».

Ισχυροποιούμε τη Στρατιωτική Διπλωματία με στόχο την προάσπιση των εθνικών θέσεων και θεσπίζουμε φορέα συντονισμού όλων των εμπλεκομένων εθνικών φορέων για την προώθηση εθνικών θέσεων.

Ενισχύουμε την εμπλοκή της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας και των εγχώριων κατασκευαστικών εταιριών σε προγράμματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Αναδιοργανώνουμε - εξυγιαίνουμε παραγωγικές μονάδες – εργοστάσια, με στόχο τον εξαγωγικό προσανατολισμό και τη διασφάλιση θέσεων εργασίας. Διερευνο

Keywords
Τυχαία Θέματα