Το πόρισμα του Εισαγγελέα για τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση

Εννέα σελίδες είναι το πόρισμα του Εισαγγελέα με βάση το οποίο εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης για τα στελέχη και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά και του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου που σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης ενώ ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Παππάς εμφανίζεται ως υπαρχηγός ο οποίος μαζί με τον βουλευτή Νίκο Μίχο διαφεύγουν τςη

σύλληψης και καταζητούνται.

«Εγώ κυκλοφορώ ελεύθερος. Δεν είδα κανέναν» δήλωσε πριν από λίγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, παρεμβαίνοντας στον Real Fm, στην έκτακτη εκπομπή με τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον Άκη Παυλόπουλο.

«Η συγκυβέρνηση τρέμει τις εκλογές» τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Παππάς. «Η κατοχική κυβέρνηση προβαίνει σε πρωτοφανείς παράνομες διώξεις εναντίον βουλευτών και με αυτά που κάνει θα έρθει η στιγμή που θα λογοδοτήσει ενώπιον του λαού. Η κυβέρνηση αυτή συνιστά μια εγκληματική οργάνωση που σε συνεργασία με την τρόικα καταστρέφει την πατρίδα», είπε, και κάλεσε τους «Έλληνες εθνικιστές σε αγωνιστική εγρήγορση». «Ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να βυθίσει τη χώρα στο χάος και τον εμφύλιο πόλεμο. Αυτό δε θα γίνει, κατέληξε.

Το πόρισμα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, ωστόσο, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την οργάνωση της Χρυσής Αυγής και τον τρόπο με τον οποίο αυτή λειτουργεί.

Μάλιστα, με βάση το πόρισμα δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποιο αδίκημα για να προβούν οι Αρχές στη σύλληψη των μελών, καθώς αρκεί και μόνο η συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Επιπλέον, στο πόρισμα του εισαγγελέα αναφέρεται ότι θα γίνουν έρευνες και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κάτι που σημαίνει ότι άμεσα θα ανοίξουν και τραπεζικοί λογαριασμοί στελεχών και βουλευτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα