Το παθητικό κάπνισμα «χτυπά» τα κορίτσια

Σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου δυτικής Αυστραλίας, το παθητικό κάπνισμα επιδρά περισσότερο στην υγεία των κοριτσιών απ΄ότι στα αγόρια. Ειδικότερα, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι έφηβες έχουν χαμηλότερα επίπεδα καλής χοληστερόλης όταν εκτίθενται στον καπνό των τσιγάρων, κάτι που συνεπάγεται αύξηση των πιθανοτήτων να αποκτήσουν μελλοντικά καρδιακή ανεπάρκεια.

Ειδικότερα, τα κορίτσια που βρίσκονται στην ηλικία των 17 ετών και έχουν μεγαλώσει σε περιβάλλον καπνιστών, έχουν παραπάνω πιθανότητες να παρουσιάσουν μειωμένα επίπεδα της χοληστερόλης HDL,

αλλά λιγότερες συγκριτικά με τα αγόρια.

«Στη μελέτη μας καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το παθητικό κάπνισμα δεν έχει την ίδια επίδραση σε αγόρια και κορίτσια που βρίσκονται στην εφηβεία, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, δεδομένης της αύξησης των θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα στις γυναίκες που ζουν στις χώρες του δυτικού κόσμου», αναφέρει ο βασικός συντάκτης της επιστημονικής έκθεσης, Chi Le-Ha.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 1.057 εφήβων που είχαν γεννηθεί από το 1989 έως το 1992 στο Περθ της Αυστραλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα