Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο… στο 12%

Το πολιτικό σκηνικό, που στήθηκε με την μεταπολίτευση και κυριάρχησε έως το 2009, τώρα διαλύεται. Και το πρώτο κόμμα που καταρρέει κάτω από το βάρος των ευθυνών του είναι το ΠΑΣΟΚ. Στις δημοσκοπήσεις έρχεται πέμπτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου.

του ΑΝΔΡΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ

Την ίδια στιγμή ο αρχηγός του δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για τη θέση του προέδρου της σοσιαλιστικής διεθνούς, γι’ αυτό «πετάχτηκε» για μια

εβδομάδα στην Κόστα Ρίκα, ενώ οι βουλευτές του επανήλθαν σ’ αυτό που γνωρίζουν καλύτερα: την εξυπηρέτηση του πελατειακού και συντεχνιακού κράτους μπροστά στον τρόμο της μη επανεκλογής τους.

Στήριξαν με την ψήφο τους συγκεκριμένα συντεχνιακά συμφέροντα, προκειμένου να διατηρήσουν τα κεκτημένα, τη στιγμή που με μεγάλη ευκολία έκοψαν οριζόντια τις συντάξεις και τους μισθούς του δημοσίου τομέα, ενώ τώρα βάζουν στον στόχο τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα. Στήριξαν την αντιμεταρρύθμιση σε μια στιγμή που η χώρα κρέμεται από μια κλωστή. Έβαλαν μπροστά το συμφέρον των ολίγων σε βάρος των πολλών. Επιβεβαίωσαν τους φόβους των Ευρωπαίων ότι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν μπορεί, γιατί δεν θέλει τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις.

Βεβαίως, δεν είναι μόνο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Είναι και οι βουλευτές της Ν.Δ., που κρύφτηκαν για να μην ψηφίσουν εκείνες τις ανώδυνες δεσμεύσεις, που έχει υπογράψει η χώρα -αν θα λειτουργούν ή όχι τα φαρμακεία το Σάββατο-, είναι η παλαιά Αριστερά, που αρνείται κάθε αλλαγή, κάθε μεταρρύθμιση, γιατί δεν επιθυμεί να βγει η χώρα από την κρίση, πριν καταγράψει τα υψηλά ποσοστά της στις εκλογές.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

Η στάση, εν προκειμένω, των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ συνιστά πολιτική αυτοκτονία. Ήδη σε εκτίμηση ψήφου το κόμμα τους βρίσκεται κοντά στο 12% και εάν αυτά τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης επιβεβαιωθούν και στην κάλπη, τότε θα εκλέξει περίπου 20-24 βουλευτές. Θα επανέλθει δηλαδή στα εκλογικά ποσοστά του 1974.

Γι’ αυτό έχει καταλάβει τρόμος τους πάντες στην Ιπποκράτους. Γι’ αυτό και βλέπουμε τον έναν μετά τον άλλον να παίρνουν αποστάσεις από το μνημόνιο, να αποκηρύσσουν την πολιτική τους, λες και ήρθαν από έναν άλλο πλανήτη. Άφεση αμαρτιών δίνει μόνο η εκκλησία, όχι οι Έλληνες πολίτες, που πληρώνουν και θα πληρώνουν πολλά χρόνια ακόμα τις αμαρτίες του πολιτικού συστήματος και τα λάθη της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Ήδη οι θιασώτες του μνημονίου από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχουν εξαφανιστεί. Και εάν υπάρχουν κάποιοι, έχουν κρυφτεί, δεν μιλούν. Ακόμα και ο υπουργός Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος, αλλά και ο κ. Λοβέρδος, από τους πιο πιστούς της εφαρμογής του μνημονίου, παίρνουν αποστάσεις. Ο τρόμος που έχει καταλάβει τα κορυφαία στελέχη τα οδηγεί σε αντιδράσεις στα όρια της γελοιοποίησης. Η δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη ότι συμφώνησε με το μνημόνιο και το υπέγραψε χωρίς να το διαβάσει, μόνο προς ανόητους απευθύνεται. Στην ουσία ο υπουργός Ανάπτυξης μας λέει ότι ψήφισε χωρίς να διαβάσει μια συμφωνία, που ήταν σε βάρος της Ελλάδας, σε βάρος των Ελλή

Keywords
Τυχαία Θέματα