Το παιχνίδι της μοίρας για τον Ρομπέρτο !!!

Bρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 2009. Ο τότε προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης, Άμπελ Ρεσίνο έχοντας, για χρόνια υπηρετήσει ως τερματοφύλακας πρώτης γραμμής τον σύλλογο, αποφασίζει να διαφοροποιήσει 100% την τριάδα των γκολκίπερ.
Ο Γάλλος Γκρεγκορί Κουπέ θα δοθεί στην Παρίς Σ.Ζ, ο Αργεντινός Λίο Φράνκο στην Γαλατασαράϊ και ο τρίτος Άνχελ Μπερναμπέ στην Σαλαμάνκα.


O Άμπελ το 1991 είχε κρατήσει για 1275 λεπτά ανέπαφη την εστία της Ατλέτικο, μία από τις κορυφαίες επιδόσεις όλων των εποχών, τότε η δεύτερη

καλύτερη στην Ευρώπη και σήμερα η τρίτη πίσω από το 1311 λεπτά του Φαν ντερ Σαρ το 2008 με την Μάντσεστερ Γ και τα 1390 του Βέλγου Βερλίντεν με την Μπριζ το 1990.

Συνεπώς μόνο τυχαίος δεν ήταν. Το μάτι του έκοβε και για αυτό άλλωστε πήρε ένα τεράστιο ρίσκο. Έδωσε φανέλα βασικού στον 20χρονο τότε Ασένιο, έχρισε Νο 2 τον 23χρονο Ρομπέρτο Γκάγκο που έφερε πίσω από την Ουέλβα και ανέβασε από την δεύτερη ομάδα στην πρώτη, τον 19χρονο Νταβίντ Ντε Χέα.

Με αυτή την άπειρη τριάδα πορτιέρο θα πορευόταν. Με τον Ασένιο πορτιέρο η Ατλέτικο αποκλείει τον Παναθηναϊκό στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και μπαίνει στους ομίλους. Με αυτόν παίζει και στην πρεμιέρα εναντίον του ΑΠΟΕΛ στην Μαδρίτη αλλά στη συνέχεια τον χάνει αναγκαστικά λόγω της παρουσίας του με την εθνική ομάδα u20 της Ισπανίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Tραγικό ξεκίνημα

Ο Ρομπέρτο παίρνει θέση κάτω από τα δοκάρια. Σε τρεις αγώνες πρωταθλήματος είναι τραγικός. Δέχεται εννέαγκολ. Πέντε από την Μπαρτσελόνα και από δύο με Αλμερία και Βαλένθια. Αναγκαστικά ο Άμπελ τον κρατά κάτω από τα δοκάρια, περιμένοντας την επιστροφή του Ασένιο καθώς ο μικρός ο Ντε Χέα δεν είχε ούτε λεπτό συμμετοχής σε υψηλό επίπεδο. Ταλαντούχος μεν, άπειρος δε.
Τέταρτο ματς με τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια στο Ντραγκάο κόντρα στην Πόρτο για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Το 0-0 παρέμενε ώσπου στο 25ο λεπτό ο Φαλκάο με δυνατή κεφαλιά επιχειρεί να κρεμάσει με λόμπα τον Ρομπέρτο. Ο νυν ερυθρόλευκος πορτιέρο, καταφέρνει και στέλνει την μπάλα κόρνερ πέφτοντας μέσα στην εστία.

Δείτε την φάση του τραυματισμού του Ρομπέρτο στο πρώτο στιγμιότυπο και τα γκολ του αγώνα:


Αμέσως μετά κάνει σινιάλο στον πάγκο. Δεν μπορεί να συνεχίσει. Ο Άμπελ κάνει νεύμα στον Ντε Χέα και ο μικρός οπλίζεται με όσο θράσος μπορεί να έχει και μπαίνει στο τερέν, γεμάτος αυτοπεποίθηση.
Ο Ρομπέρτο μεταφέρεται υποβασταζόμενος στα αποδυτήρια και εκείνη την ώρα δεν του περνάει καν από το μυαλό ότι φορούσε για τελευταία φορά την φανέλα της Ατλέτικο.
Τον Ιανουάριο του 2010 θα έφευγε για την Σαραγόσα, το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς για την Μπενφίκα, τον Αύγουστο του 2011 θα επέστρεφε στην Σαραγόσα και το καλοκαίρι 2013 θα ανάγκαζε την Ατλέτικο να πληρώσει για να τον πάρει πίσω προσφέροντας του τετραετές συμβόλαιο.
Αμέσως μετά την υπογραφή, θα τα μάζευε και θα ερχόταν στον Πειραιά, αρχικά ως δανεικός. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε…

Κατέβαασε "ρολά" στο Ντραγκάο

Γυρνάμε στο 2009 και σε εκείνη την βραδιά στο Ντραγκάο. Οι «Δράκοι» σφυροκοπούν τους Μαδριλένους αλλά ο μικρός κάνει θαύματα. Λύγισε μόλις στο 76’ από τον Φαλκάο και έξι λεπτά αργότερα από ένα καπρίτσιο της μπάλας. Το τελικό 2-0 μπορεί να στενοχώρησε τους Ισπανούς αλλά ταυτόχρονα έκανε τον Άμπελ να τρίβει τα χέρια του.
Επίσης τα υπόλοιπα τα ξέρετε.
Το καλοκαίρι του 2011 ο Ντε Χέα στα 21 του κάνει ένα άλμα που ελάχιστοι συνομήλικοι του γκολκίπερ έχουν κάνει με την μετακίνηση του στο Ολντ Τράφορντ.

Και να που η μοίρα το έφερε έτσι και 4,5 χρόνια αργότερα συνάντησε ξανά τον άνθρωπο του οποίου μία άτυχη στιγμή είχε σταθεί ικανή να ανοίξει σε εκείνο φαρδιά πλατιά τον δρόμο για την επιτυχία και την καταξίωση.

Στο Καραϊσκάκη πριν από τρεις εβδομάδες οι δύο πρώην συμπαίκτες μπήκαν μαζί στο τερέν. Αυτή την φορά ο Ντε Χέα δεν ζέστανε τον Ρομπέρτο πριν το ματς όπως έκανε το 2009 που φάνταζε πλέον τόσο μακρινό.
Κοιτάχθηκαν, αγκαλιάστηκαν, πήραν θέση κάτω από τα γκολποστ και τα υπόλοιπα τα έγραψε η ιστορία.
Μία ιστορία με συνέχεια το βράδυ της Τετάρτης στο Ολντ Τράφορντ.
Τα υπόλοιπα θα τα γράψει και πάλι η ιστορία.

πηγη:pamesports

Keywords
Τυχαία Θέματα