Το νέο σύστημα πιέζει τους μαθητές της Α’ Λυκείου

Πολύ πιεσμένοι οι μαθητές της Α' Λυκείου λόγω του νέου συστήματος των προαγωγικών εξετάσεων, με το οποίο οι μαθητές θα κληθούν να εξεταστούν με το 50% των θεμάτων να προέρχεται από την Τράπεζα Θεμάτων, η οποία καλύπτει το σύνολο της εξεταστέας ύλης.

Ωστόσο, η εξεταστέα ύλη ανακοινώθηκε μόλις πριν από μία εβδομάδα, και οι καθηγητές- μαθητές ανεβάζουν ρυθμούς, προσπαθώντας να προλάβουν να «καλύψουν» την ύλη αυτή.

Όπως σημειώνει το «Έθνος», για το «φόβο» των θεμάτων από την Τράπεζα

Θεμάτων, η εξεταστέα ύλη θα πρέπει να διδαχθεί στο σύνολό της -ακόμη και κεφάλαια που συνήθως παραλείπονταν. Μέχρι και πέρσι η ολοκλήρωση της διδακτέας ύλης ήταν μέχρι κάποιο σημείο στη διακριτική ευχέρεια του κάθε καθηγητή, αλλά από φέτος οι καθηγητές θα επιλέγουν μόνο το 50% των θεμάτων που θα μπουν στις προαγωγικές εξετάσεις.

Από φέτος, όμως, είναι και η πρώτη χρονιά που ο βαθμός των τριών τάξεων του λυκείου συνυπολογίζεται στο γενικό βαθμό πρόσβασης για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Έτσι, οι καθηγητές προχωρούν πλέον σε ταχύρυθμες παραδόσεις, για να προλάβουν να καλύψουν την ύλη, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην μπορούν να την αφομοιώσουν.

Μαθητές και καθηγητές διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η εξεταστέα ύλη ανακοινώθηκε μόλις στις 13 Φεβρουαρίου κι έτσι δεν κατέστη εφικτός ένας ορθολογικός προγραμματισμός για την παράδοση της ύλης από τις αρχές της σχολικής χρονιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα